Skip to main content
DA / EN

Karrierefortællinger

Cand.merc.aud.

Heidi Hedegaard Jensen
Cand.merc.aud., Syddansk Universitet i Kolding


"Jeg har altid været interesseret i fag, der inkluderede tal. Jeg havde længe anset revision for at være utroligt spændende. Derfor faldt valget meget naturligt på cand.merc.aud.-uddannelsen."

Uddannelsesvalg

Allerede på HHX var fag som virksomhedsøkonomi, finansiering og erhvervsret spændende. Mens mange andre med revisordrømme valgte HD-vejen, besluttede jeg mig for at læse Erhvervsøkonomi, HA på fuldtid. Jeg har nemlig altid været rigtig glad for at gå i skole, og da jeg ville være helt sikker på, hvad jeg ville fremover, valgte jeg denne løsning. I løbet af min HA-uddannelse blev jeg bekræftet i, at de fag, jeg fandt mest interessante, pegede på en fremtid som revisor. Jeg var derfor ikke i tvivl om, at cand.merc.aud. var den helt rigtige beslutning.

Tidlig ansættelse hos EY i Aarhus

Alle de store revisionsfirmaer i Aarhus søger og ansætter tidligt. Derfor var jeg allerede på mit 2. semester af cand.merc.aud. til jobsamtale hos EY i Aarhus, hvor jeg blev ansat som revisortrainee – med tiltrædelse efter endt uddannelse. Det var utroligt beroligende, at jeg under meget af min kandidatuddannelse vidste, at jeg havde et job at komme ud til, når jeg var færdig.

”Uddannelsen giver en god forståelse af, hvorfor vi gør som vi gør”

Revisorjobbet hos EY passer perfekt med det, jeg har lært på cand.merc.aud. Uddannelsen giver en rigtig god forståelse af, hvorfor vi gør som vi gør, når vi arbejder med vores kunder. Det er selvfølgelig noget andet, når man kommer fra ren teori og ud i praksis, men rigtig meget af det, vi laver i praksis, kan jeg koble til cand.merc.aud.-teorien. Især fag som eksternt regnskab, revisionsteori samt skatteret er fag, jeg dagligt kan bruge i mit arbejde.

 


 

Anne Kragh Nørgaard
Cand.merc.aud., Syddansk Universitet i Kolding


"Jeg valgte at læse cand.merc.aud. for at styrke mit teoretiske fundament, og for at skabe balance imellem den praktiske og teoretiske del af mit daglige arbejde som revisor."

 

Fra HHX til Martinsen Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Mit teoretiske uddannelsesforløb har været: HHX, HD-R, Cand.merc.aud. Jeg valgte cand.merc.aud., fordi uddannelsen åbner for, at jeg kan uddanne mig til statsautoriseret revisor. Under mit praktiske uddannelsesforløb har jeg været revisorelev og har siden 2005 arbejdet som revisor ved Martinsen Statsautoriseret Revisionspartnerselskab i Vejle.

Positiv synergi imellem praktik og teori

Efter endt studie hos SDU, har jobmulighederne bestemt stemt overens med mine forventninger. Jeg har oplevet en positiv synergi imellem praktik og teori, som er anbefalelsesværdig.

Sidst opdateret: 13.10.2022