Skip to main content

Mark vil prøve kræfter med iværksætteri

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Uddannelsen udbydes på engelsk


Hvorfor skal man vælge Engineering, Innovation and Business?

- Du får lov til at prøve dig selv af, og du bliver udfordret. Jeg tror, at mange drømmer om at starte op selv. Det lærer man her. Studiet er virkelighedsnært, og man kan bruge det i mange brancher. Vi arbejder meget projektorienteret med at udvikle en ide og tjene penge på den. Selv ville jeg egentlig ikke være ingeniør, for jeg troede, det handlede meget om matematik og om at bygge huse, men sådan er det jo ikke, for ingeniør er mange forskellige og kreative ting.

Hvordan var det at starte på et studie på engelsk?
- I begyndelsen kunne det godt være svært. I matematik forstod jeg nærmest kun halvdelen af, hvad læreren sagde. Men det gik hurtigt med at genkende de forskellige begreber, og nu opfatter jeg engelsk som et universalsprog. Jeg taler det også med mange af mine venner. I min klasse er der studerende fra Tyskland, Spanien, Italien og USA - jeg kan godt lide den internationale stemning.

I har en del gruppearbejde - hvordan er det?
- Før jeg startede på SDU brød jeg mig overhovedet ikke om gruppearbejde, men det har forandret sig. Nu er jeg glad for det. Folk er meget engagerede og tager det seriøst. Gruppearbejdet er en kæmpe fordel, fordi vi løfter hinanden op og har forskellige præferencer, styrker og svagheder. Det giver nogle sejre og gode oplevelser. Efterhånden tager man nogle bestemte roller. Nogle er gode til business, andre er gode til ingeniørdelen. Jeg er næsten altid den, der konstruerer og bygger – enten i 3D-programmet på computeren eller de fysiske prototyper.

Er der et projekt, du har været særligt glad for?
- På første semester udviklede min gruppe en pilleknuser til plejehjem, hvor nogle af de ældre ikke kan sluge deres piller. Pillerne skal først knuses og puttes i et glas mælk eller vand. Vores pilleknuser kunne udføre arbejdet mere effektivt end de eksisterende, det kunne vi regne os frem til. Det var sådan en wow-følelse. Jeg fik testet mine evner. Det kunne jeg godt lide.

Vil du gerne ud og sætte noget i værk?

- Jeg bliver færdig som bachelor i Engineering, Innovation and Business til sommer. Jeg er ikke afklaret med, hvad jeg vil bagefter. Måske vil jeg fortsætte med at læse en master i Engineering, Innovation and Business her i Sønderborg. Det kunne også være sjovt at afprøve noget af det, jeg har lært. Jeg arbejder ved Securitas ved siden af studiet, så jeg kunne måske tage nogle 12-timers vagter og have et projekt kørende ved siden af. Jeg er spændt på at se, om jeg passer ind i iværksætterrollen. Jeg har flere ideer, som jeg kan sætte mig ned og analysere på, men hvad produktet konkret skulle være, ved jeg ikke endnu. Noget til private forbrugere, noget jeg kan visualisere, noget jeg kan røre ved, noget mekanisk.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400

Sidst opdateret: 25.05.2021