Skip to main content

Kristina føler sig hjemme i Sønderborg

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Uddannelsen udbydes på engelsk

Hvorfor Engineering, Innovation and Business?
- Jeg har altid været interesseret i matematik og fysik og har længe tænkt på at blive ingeniør. Da jeg valgte studie, blev jeg tiltrukket af mikset mellem innovation og business. Her får du et enestående overblik over hele processen med udvikling, design, prototype og afsætning samtidig med, at du får indblik i praktiske processer og forskellige materialer. Sønderborg byder på et godt ungdomsliv med uendelige muligheder for f.eks. sport og et socialt liv. Her møder du mange mennesker, får nye venskaber. Det hele er med til at give dig et bredere og mere nuanceret syn på verden. Det har været godt at starte på studiet, jeg kan nærmest ikke beskrive det…

Hvad betyder det for dig, at studiet er lille?
- Vi er 18 mænd og 5 kvinder på mit hold, det fungerer super fint. De studerende, der startede på mit hold, var flyttet til Sønderborg fra mange forskellige lande, og ingen kendte hinanden. Derfor var folk meget åbne og ivrige efter at interagere og mødes på kryds og tværs. Når holdene er små, er lærerne også lettere tilgængelige. Du kan du altid spørge lærerne til råds, så du behøver ikke at være bange for at blive ladt i stikken rent fagligt. Det er meget nemt at mødes udenfor studiet, fordi byen er lille. Jeg oplever generelt, at det er let at føle sig hjemme her.

Har du et favoritfag?
- Svært at sige. Det er alt sammen spændende. Her på 2. semester er det nok Dynamics and Mathematics, hvor vi arbejder med at beregne bevægelse. Det er for eksempel at regne ud, hvor hurtigt en robotarm skal bevæge sig for at fungere perfekt, og hvordan man programmerer den rigtige grad af bevægelse. Jeg kan også virkelig godt lide semesterprojekterne. På 1. semester udviklede min gruppe en innovativ tøjbøjle, hvor man kan hænge en skjorte på bøjlen uden at knappe skjorten op først. Vi fire i gruppen støttede hinanden hele vejen igennem det intense og meget tidskrævende forløb. For eksempel printede vi sammen vores rapport ud klokken 04.00 om morgenen for at være sikre på at få det gjort inden deadline. Vi fik et 12-tal og vandt en konkurrence for 1. semester studerende. Næste semesterprojekt handler om at skabe et produkt, der har en sensor indeni.

Dine fremtidplaner?
- Jeg er ikke ret langt i min uddannelse, derfor tænker jeg ikke så meget på det. Men jeg vil gerne gøre noget godt i verden og arbejde i et firma, hvis værdier jeg kan bakke op omkring. Måske kan jeg opfinde noget, som hjælper mennesker. Jeg vil ikke have et job i en virksomhed, der bidrager til verdens ødelæggelse. Jeg kunne godt tænke mig som studiejob at arbejde for SDU med at præsentere uddannelserne for tyske unge. På sigt kan jeg godt se mig selv blive boende i Danmark.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Alsion 2
  • Sønderborg - DK-6400

Sidst opdateret: 25.05.2021