Skip to main content

Hvad kan jeg blive? Hvad fører uddannelsen til?

Du bliver uddannet i et tværfagligt miljø sammen med andre naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige fagmiljøer. Det gør at du, som farmaceut uddannet i Odense, vil være eftertragtet af mange forskellige arbejdsgivere.

Derudover kan du analysere og forholde dig kritisk til det farmaceutiske fagområdes teorier og modeller. Endelig kan du kombinere de naturvidenskabelige grunddiscipliner med de mere anvendelsesorienterede medicinske discipliner, specifikt med henblik på løsning af farmaceutiske problemstillinger og udvikling af nye lægemidler.

5 eksempler på jobtitler

  • Farmaceut på apotek eller sygehusapotek

  • Sikkerhedsspecialist i medicinalindustrien

  • Lægemiddeludvikler

  • Konsulent i Lægemiddelstyrelsen

  • Forsker

21st century skills

Med en naturvidenskabelig uddannelse på SDU får du kompetencer som er større end din faglige viden.

Uanset hvilken naturvidenskabelig uddannelse du vælger, bliver du ikke kun en dygtig biolog, fysiker eller datalog. Du får også det vi kalder 21st century skills. Det betyder at du som en del af undervisningen lærer at igangsætte og gennemføre projekter. Du lærer hvordan man går analytisk til værks og tænker kritisk fra start til slut i en proces. Du vil opleve at du i løbet af din uddannelse udvikler dine kreative evner, og at du bliver dygtig til at forestille dig nye løsninger på problemer og opgaver.

Du bliver også skrap til at planlægge din tid og til at arbejde godt sammen med andre. Du lærer nemlig at kommunikere klart og at dele ud af din viden på en måde så andre lytter og forstår dig.

I løbet af din studietid bliver 21st century skills en naturlig måde for dig at løse opgaver på. Senere vil du opleve at du får gavn af kompetencerne i dit arbejdsliv – uanset om du vælger at blive en højtspecialiseret biomediciner, gymnasielærer, selvstændig iværksætter inden for kemi eller matematiker med en international forskningskarriere.

Se filmen med Catrine

Catrine Simone Kahya har læst Farmaci på SDU. Hør hende fortælle om sin hverdag som klinisk farmaceut på Sygehusapotek Fyn.