Skip to main content

Hvad kan jeg blive? Hvad fører uddannelsen til?

Med en bachelorgrad i Biokemi og molekylær biologi kan du anvende biokemiske og molekylærbiologiske metoder til at undersøge konkrete biokemiske og molekylærbiologiske fænomener teoretisk og/eller eksperimentelt. Derudover kan du anvende udvalgte teknikker inden for fagområderne biokemi, molekylær biologi, mikrobiologi, immunologisk analyse og molekylespektroskopi. Endelig kan du anvende bioinfirmatik i praksis.

En uddannelse i Biokemi og molekylær biologi giver dig dermed gode muligheder for et spændende job, hvor du kan kombinere faglige udfordringer med et bidrag til menneskets velfærd gennem sygdomsbekæmpelse eller miljøforbedringer.

Bioteknologi og genteknologi har udviklet sig meget de seneste år, og der er et stort behov for kvalificerede medarbejdere inden for denne gren af naturvidenskaben. Både det private erhvervsliv og den offentlige sektor efterspørger i stigende grad biokemikere og molekylærbiologer.

Med en uddannelse Biokemi og molekylær biologi kan du principielt få arbejde overalt i verden, inden for mange forskellige områder.

 

Eksempler på jobtitler

  • kvalitetsmedarbejder i medicinalindustrien

  • molekylærbiolog i analysevirksomhed

  • patentrådgiver i konsulentbranchen

  • produktspecialist inden for salg af laboratorieudstyr

 

Se filmen med Julie

Mød Julie Vistisen, som har læst Biokemi og molekylær biologi. Hun er ansat hos CelViVo, hvor hun bruger mange af de kompetencer, hun fik i sin studietid.