Skip to main content

Morten Hulvej Rod

Direktør, professor

Telefon: 6550 7700
Email: rod@sdu.dk

Morten Hulvej Rod har været direktør for SIF siden marts 2023. Inden da var han tilknyttet instituttet som professor parallelt med en ansættelse som sundhedsfremmechef ved Steno Diabetes Center Copenhagen. Morten har tidligere været centerchef for Nationalt Videncenter om udsatte børn og unge og inden da adjunkt, lektor og forskningsleder ved SIF. Morten er kandidat og ph.d. i antropologi fra Københavns Universitet (2010).

I sin forskning har Morten primært beskæftiget sig med forebyggelsesområdet, med særligt fokus på børn og unge, ulighed i sundhed samt de metodiske og teoretiske aspekter af interventionsforskning og evaluering.  Senest har Morten arbejdet med metoder og teorier om komplekse systemer som et bidrag til udvikling af forskningen på folkesundhedsområdet. I den forbindelse er Morten særligt optaget af, hvordan vi kan blive bedre til at forstå de komplekse mønstre og mekanismer, der ligger til grund for ulighed i sundhed, og hvordan vi via et tæt samspil mellem forskning og praksis kan bidrage til at gøre en forskel i den virkelige verden.

Morten inviteres ofte til at holde oplæg for beslutningstagere og fagfolk om emner som forebyggelse, kompleksitet og ulighed i sundhed. Som direktør for SIF er Morten altid interesseret i at præsentere instituttets forskning og mødes med nye såvel som gamle samarbejdspartnere.