Skip to main content
Workshop

Mads Clausen Instituttet inviterer til gratis Imaging Workshop

Sæt kryds i din kalender ud for d. 14. juni, hvor Mads Clausen Instituttet byder virksomheder indenfor til en workshop med fokus på nyeste metoder for materiale- og produktanalyse. Shane Kennedy, Deputy Science Director hos ESS fortæller bl.a. om, hvordan billedanalyse af materialer ved hjælp af neutroner kan bruges til vidensopbygning, som danske virksomheder kan få gavn af.

Mads Clausen Instituttet i Sønderborg er ikke blot i besiddelse af unikt udstyr, når det kommer til billeddiagnosticering, men har også et vidtfavnende netværk, som rækker langt ud over landets grænser.

Det kan lokale virksomheder opleve, når Shane Kennedy fra European Spallation Source (ESS) lægger vejen forbi Alsion fredag d. 14 juni. Forskningscentret i Lund bygger verdens største mikroskop (600 m længden), som bruger neutroner for at bestemme materialers struktur og opbygning. Jimmy Binderup fra LINX (netværk linking industry til neutron og x-ray spredning) fortæller om konkrete anvendelser af denne teknologi, som mange kalder fremtidens teknologi.

Under mødet kan du opleve, hvordan nye, avancerede materialers egenskaber hænger sammen med den måde, atomerne i strukturen er placeret på, og hvordan de bliver dannet. Med den viden i hånden er du i stand til at designe, fremstille og tage fordel af nye og endnu bedre materialer til brug i energiteknologier som batterier, katalysatorer og solceller.

Derudover får du indblik i, hvordan denne avancerede analyseteknologi kan bruges for at forbedre helt konkret produkter. Det er altså interessant viden, som bliver formidlet af sande specialister inden for et område, som kommer til at præge fremtidens elektronik.

Program

14.00 Welcome
Horst-Günter Rubahn, Director, SDU MCI

14.10 Introduction to ESS and application fields for industry
Shane Kennedy, Deputy Science Director, ESS

14.40 Introduction to LINX and application fields for industry
Jimmy binderup, CEO, LINX

15.00 Introduction to imaging facilities at the Mads Clausen Institute
Till Leißner, Associate professor, SDU MCI

15.20 Coffee break

15.30 Questions and discussion round

16.30 End of the workshop

 

Ansvarlig for siden: Mads Clausen Instituttet

Redaktionen afsluttet: 30.05.2019