Skip to main content
DA / EN

Kvinder i iværksætteri

Kognition er afgørende for at forklare fremkomsten af idéer, intentioner og aktiviteter for nye virksomheder i forbindelse med værdiskabelse for iværksætteri. Hos TEI sætter vi denne tilgang til undersøgelser af intentioner, muligheder og beslutningstagning for iværksættere i kontekst under hensyntagen til relevansen af menneskelig og social kapital.

Emneord og anvendelser

Emneord

Kvindelige iværksættere, nystartede virksomheder, iværksættermuligheder, iværksætteruddannelse, herunder for ingeniører, investor-pitch

 

Anvendelser

Processer for nystartede virksomheder, udvidelser, overtagelser, herunder specifikt for kvinder

Profil

Kognition er afgørende for at forklare fremkomsten af ideer, intentioner og aktiviteter for nye virksomheder i forbindelse med værdiskabelse for iværksætteri. Hos TEI kontekstualiserer vi denne tilgang til undersøgelser af intentioner, muligheder og beslutningstagning for iværksættere under hensyntagen til relevansen af menneskelig og social kapital. For bedre at forstå, hvad der fører kvindelige dimittender til iværksætteraktiviteter, har vi undersøgt baggrunden for kvindelige iværksættere sammenlignet med kvindelige dimittender, der vælger andre karrierer. Vi har også analyseret kønsstereotyper i iværksætteri og varigheden af kvinders spirende iværksætterprocesser.

Silke Tegtmeier fra TEI er en del af VentureWærft, der sigter mod at gøre indflydelse på et levende klima for nyopstartede virksomheder i grænseområdet Flensborg-Sønderborg. VentureWærft er et netværk af iværksættere, virksomhedsejere, universiteter, forretningsudviklings-bureauer og tilhængere. De tilbyder en bred vifte af opstartssupport fra den første idé til en vellykket nyopstartet virksomhed, der trives. Endvidere er hun i øjeblikket formand for European Council for Small Business and Entrepreneurship. Dette internationalt anerkendte netværk letter oprettelsen af ny viden gennem forskning og udveksling af idéer mellem den akademiske verden, uddannelse, politik og praksis.

Serviceydelser

  • Ekspertstøtte til kvinders opstartprocesser herunder kommunikation, mentoring, coaching, pitchtræning til forretningsidéer, forretningsværktøjer, netværksanalyse
  • Forskningsorienterede undervisningsprojekter til at besvare virksomhedsrelevante iværksætterbaserede spørgsmål
  • Dataanalyse

Kontakt

Silke Tegtmeier
Lektor, Dr.rer.pol.
SDU Technology Entrepreneurship and Innovation (TEI)
Institut for Teknologi og Innovation

T 6550 9201
tegtmeier@iti.sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 02.04.2020