Skip to main content
DA / EN

Modellering og simulering

Udvikling af computermodelleringsværktøjer og modeller på både enheds- og systemniveau til hurtig og effektiv design, karakterisering, forudsigelse og optimering.

Emneord og anvendelser

Emneord

Modellering, simulering, beregningsmæssig multifysik, optimering, billedanalyse, maskinlæring, HPC

 

Anvendelser

Enheds- og systemlayout og optimering, føler, energi, belysning, nanoteknologi, virtuel prototyping

Profil

Vi udvikler computermodelleringsværktøjer og modeller på både enheds- og systemniveau til hurtig og effektiv design, karakterisering, forudsigelse og optimering. Vi anvender analytiske og numeriske metoder til at oprette virtuel prototyping af multifysiske enheder og systemer, og vi redegør for produktionsprocessinducerede variationer og begrænsninger.

På enhedsniveau modellerer vi potentielt forbundne elektrodynamiske, mekaniske heat and carrier transport-baserede effekter. Vi anvender strenge analytiske såvel som numeriske metoder (elementbegrænsning og forskelsbegrænsning). Vi kombinerer disse enhedsmodeller med optimering, avanceret data- og billedanalyse og maskinlæringskoncepter på system- og karakteriseringsniveau.

Anvendelser spænder fra nano- og mikroteknologiske enheder til føler-, energi- og belysnings- / visningsformål til forudsigelsessystemanalyse (og fejlanalyse).

For at sikre tidseffektive løsninger undersøger vi yderligere fordelene ved højtydende databehandling (HPC) i prototyping- og karakteriseringsprocessen.


Serviceydelser

  • Rådgivning om beregningsmodellering til industrielle anvendelser (oprettelse af virtuel prototyping, forudsigelig analyse)
  • Let adgang til HPC-værktøjer i workshops om oprettelse af virtuel prototyping
  • Workshops til billedanalyse og optimering

Udstyr

  • Flere avancerede servere til numerisk modellering, optimering, billedanalyse og maskinlæringsprojekter i lille til mellemstor størrelse
  • Adgang til nationale og internationale HPC-faciliteter til større projekter.

Kontakt

Jost Adam
Lektor, ph.d.
SDU eScience Center
SDU Mekatronik
Institut for Mekanik og Elektronik

T 6550 8209
jostadam@sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 30.03.2020