Institut for Biokemi og Molekylær Biologi

Den sande glæde er ved at opdage snarere end ved at vide.

Velkommen til Institut for Biokemi og Molekylærbiologi

Vi studerer de basale molekylære og biokemiske processer, der medierer cellulær vækst og udvikling samt cellulære interaktioner i levende organismer.

Vi anvender avancerede analytiske og biokemiske teknikker, som vi kombinerer med bioinformatiske værktøjer for at karakterisere og forstå geners organisering, proteiners struktur og funktion samt membraners sammensætning og dynamik. Vores forskning giver indblik i de mekanismer der ligger bag sygdomme som for eksempel sykkersyge, kræft, neurologiske dysfunktioner og sygdomsfremkaldende bakterielle infektioner.

Det internationale og tværfaglige forskningsmiljø på institut for Biokemi og Molekylærbiologi danner et fremragende grundlag for en fremtidig karierre indenfor bioteknologi, biomedicin eller bioinformatik.

Jakob Møller-Jensen,
Institutleder