Skip to main content
DA / EN

TEK startup vinder Venture Cup’s nationale startup-konkurrence

Startup-virksomheder fra Det Tekniske Fakultet leverede imponerende præstationer ved årets udgave af Venture Cup.

Af Sune Holst, , 23-06-2022

Virksomheden humAid endte som vinder af hovedpræmien i den nationale startup-konkurrence, Venture Cup. 

Virksomhedens stiftere, Mads Lorentzen og Mikkel Bytoft Rasmussen, har udviklet en automatisk tegnsprogstolkningsservice for døve. Med kunstig intelligens løser humAId problemet med manglende tegnsprogstolke i Danmark. Servicen kan bruges direkte på mobilen, hvilket giver øget fleksibilitet og sparer den døve for en masse oversættelsestimer. 

humAId var oppe imod et stærkt felt af startups. Ikke desto mindre overbeviste om potentialet overfor VIP-juryen bestående af Stine Mølgaard Sørensen, Stephan Christgau og Sune Alstrup Johansen med en fantastisk pitch. 

”Det er en stor ære at vinde hovedpræmien i årets Venture Cup. Konkurrencen bød på et ekstremt højt niveau med mange dygtige startups, så vi turde ikke håbe på, at det kunne lade sig gøre. Hele forløbet har været godt, og vi har simpelthen lært så meget af hinanden. Jeg er helt sikker på, at alle startups står et bedre sted, end inden konkurrencen. Nu glæder vi os bare til at vende tilbage til udviklingsarbejdet og give den rigtig ingeniør-gas,” siger Mads Lorentzen.  

humAId vandt ikke blot hovedpræmien, men løb også med sejren i kategorien ‘Social’. Der var også TEK-succes i kategorien ‘Product’, hvor Hydrovertic vandt førstepræmien og de medfølgende 10.000 kroner.

Og så skal det nævnes, at WeUse, som også udspringer fra TEK, klarede sig helt frem til semifinalerne. 

Der skal lyde en stor tak til forretningsudviklerne ved SDU Startup, Pascal Gyldenberg og Thomas Bernhard, som har pisket startup-virksomhederne igennem pitchtræning og generelt har været en stor støtte undervejs. 

Redaktionen afsluttet: 23.06.2022