Skip to main content

Boost til samarbejde mellem virksomheder og studerende

Energieffektive produkter og styrket samarbejde mellem studerende og virksomheder var i fokus, da E-days for første gang blev afholdt i Odense d. 15. maj 2012.

Fremvisning af grøn teknologi, flyvende droner styret af iPads, innovative løsningsforslag til træpillefyr og fremvisning af en el-dreven skraldebil var nogle af aktiviteterne på E-days (Energy efficiency days), der for første gang fandt sted på Det Tekniske Fakultet.

Her mødtes virksomheder, forskere og studerende fra Syddansk Universitet til idéudveksling og inspiration til fremtidens energieffektive løsninger.

Søger kvalificeret arbejdskraft
VandCenterSyd var en af de deltagende virksomheder:
”Vi er her, fordi vi gerne vil tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Vi kæmper med et imageproblem, fordi mange tror, at det er kedeligt at arbejde i spildevandsbranchen. De ved ikke, at vi arbejder med forskning og udvikling inden for mange områder – lige fra kunstig intelligens i styring af pumper og procesanlæg og til rådgivningsarbejde i Sydøstasien, hvor vi har et datterselskab,” fortalte projektchef Henrik Juul.

Han havde en travl dag med at fortælle mere om VandCenterSyd og ikke mindst de konkrete projektforslag, som Henrik og hans kollega havde bragt med til de studerende. På grund af virksomhedens brede faglighed søgte de efter mange forskellige typer af ingeniører; lige fra design- og bygningsingeniører til elektro-, maskin- og kemiingeniører.

Se billeder på facebook

For mere information kontakt:
Jesper Laumand, Lean Energy Cluster, mob. 5177 7405 / tlf. 63759500 / e-mail: jelau@udviklingfyn.dk

Om E-days
Formålet er at fremme innovationen, skabe nye markeder, jobs og økonomisk udvikling inden for intelligente energisystemer og energieffektive teknologier. læs mere på www.edays.dk
E-days arrangeres af Lean Energy Cluster, SDU, Udvikling Fyn, InnoVirk, IDA, URS, IDEA og KarriereCentret SDU.

Redaktionen afsluttet: 16.05.2012