Skip to main content

Cases og historier fra Syddansk Universitet Business School

 • 25.10.2023

  SDU-studerende og virksomheder skaber gode resultater sammen

  Studerende på SDU Slagelse samarbejder med virksomheder gennem hele studietiden, og begge parter får hver gang et stort udbytte af samarbejdet.

 • 22.09.2023

  Studerende omsætter deres studieopgave til ny podcast

  To studerende står bag en ny podcast, som de fik ideen til i undervisningen.

 • 31.08.2023

  SDU-studerende: "På SDU i Sønderborg er der altid noget nyt at lære, da vi har næsten alle nationaliteter her"

  Roman Strehár har altid vidst, at han ville studere i udlandet. Han læser HA – Generel erhvervsøkonomi på SDU i Sønderborg, og som international studerende er der rig mulighed for at møde mennesker fra hele verden og opleve forskellige kulturer.

 • 01.03.2023

  Fra droneoperatør i Forsvaret til teamleder i Energistyrelsen: ”Det er motivationen, der skal drive værket”

  Anders Dalgaard Mølholm har altid set muligheder frem for begrænsninger. Det har ført til en lynkarriere inden for energi og grøn omstilling.

 • 08.02.2023

  OB’s kommunikationschef uddannede sig i sin passion

  Rasmus Nejstgaard flyttede fra København til Esbjerg i jagten på en karriere i sportsbranchen. Det blev startskuddet til en hverdag i den danske superliga.

 • 06.01.2023

  Samarbejde mellem studerende og virksomheder bringer stor værdi

  Hver onsdag skifter Jonas Poulsen undervisningen på HA-studiet på SDU ud med praktik hos Nic. Christiansen Gruppen i virksomhedens Business Intelligence afdeling. For Jonas Poulsen er det en god mulighed for at afprøve teorierne fra studiet i praksis, og virksomheden får adgang til ny viden og perspektiver udefra.

 • 06.12.2022

  Nyt Advisory Board skal bidrage til fakultetets udvikling

  Et nyt Advisory Board skal komme med indspark og perspektiver på Det Samfundsvidenskabelige Fakultets fremtidige udvikling og strategiske indsatser.

 • 06.10.2022

  Birta er taget på udlandsophold i Toronto

  De seneste to år har Birta Maria Bjarnadóttir studeret i Kolding, men i dette semester har hun byttet Syddansk Universitet ud med Centennial College i Toronto i Canada, hvor hun læser seks fag inden for Business Administration Human Resource Management.

 • 05.07.2022

  Ny master styrker samspillet mellem teknologi og ledelse

  SDU er klar med en ny masteruddannelse i teknologiledelse. Uddannelsen giver kompetencer til at udforske og udnytte de mange forretningsmuligheder, fremspirende teknologier som fx droner, robotter og 3D print kaster af sig.

 • 23.06.2022

  Business School Days styrker relationerne

  To uger med business-aktiviteter og sociale arrangementer gav ny inspiration og bragte studerende, undervisere og virksomheder tættere på hinanden.

 • 21.06.2022

  Opskriften på det gode studiemiljø er engagement

  De studerende på SDU Slagelse engagerer sig både fagligt og socialt på studiet, uanset om de pendler til uddannelsen eller ej. Det gode studiemiljø er nemlig noget, man selv er med til at skabe, lyder det fra to HA-studerende.

 • 16.06.2022

  Cand.merc. etableres på SDU i Slagelse

  Fra september 2023 kan studerende læse cand.merc. på SDU i Slagelse. Det har Uddannelses- og Forskningsministeriet netop godkendt, og det befæster SDU’s regionale profil yderligere.

 • 17.05.2022

  Kulturel intelligens på skemaet

  Medarbejdere i globale teams skaber bedre resultater, hvis de er gode til at navigere i kulturel diversitet. Derfor indgår kulturel intelligens som et element i undervisningen på SDU.

 • 19.04.2022

  SDU-dimittender skaber egen tærtebutik med inspiration fra Middelhavet

  Antonia Perdikari og Gianmarco Coricciati står bag The Pie Project. For parret er det en konstant læringsproces at drive egen forretning. Men studietiden på SDU har givet perspektiver, netværk og teori, som hjælper dem på vej.

 • 31.03.2022

  Er det universitetets opgave at gøre de studerende jobparate?

  På universitetet har vi en opgave i at sikre, at de studerende evner at gøre noget med den viden, de har tilegnet sig. De skal kunne omsætte deres faglige viden og bruge den i forskellige praktiske kontekster. Derfor giver det god mening for universitetet at skabe de rette rammer for møderne mellem studerende og virksomheder, skriver forfatteren bag denne kronik.

 • 16.03.2022

  To uger spækket med business på SDU

  I hele uge 12 og 13 slår SDU Business School dørene op for Business School Days for studerende på de erhvervsøkonomiske uddannelser. Her kan de studerende bl.a. se frem til at møde og samarbejde med en række virksomheder, der lægger vejen forbi SDU i dagene.

 • 11.03.2022

  Christinas kandidatuddannelse førte til lynkarriere ved ECCO

  Under sin kandidatuddannelse på SDU besluttede Christina Volf at gå målrettet efter en stilling som Graduate hos en af landets helt store organisationer. Planen lykkedes, og i dag, 1½ år efter hun blev færdig som cand.merc. i Forretnings- og Markedsudvikling, er hun godt i gang med at gøre lynkarriere i ECCO-koncernen.

 • 13.01.2022

  Fra HA på SDU til direktør i Sydbank

  Linette Damgaard Hansen er 29 år, afdelingsdirektør for Forretningsudvikling Erhverv i Sydbank og uddannet på SDU. Hun er den yngste leder i bankens historie med så stort et ansvarsområde. Vejen dertil har været en kombination af nysgerrighed, ambition og studiejobs i erhvervslivet.

 • 22.11.2021

  Virksomheder højner bæredygtigheden med hjælp fra SDU-studerende

  Bæredygtighed, studerende og virksomheder møder hinanden ved SDU’s innovationsworkshop SDG-CAMP. Et samarbejde der inspirerer og udvikler virksomhederne i en mere klimavenlig retning.

 • 01.11.2021

  Årets Underviser 2021: ”Det gør en forskel, at de studerende arbejder aktivt med det, de skal lære”

  Marian van Bakel sætter en ære i at skabe og udvikle et godt læringsmiljø, og hun møder sine studerende med stor entusiasme og opmærksomhed. Derfor modtager hun i år prisen som Årets Underviser på SDU.

 • 04.10.2021

  Ideudvikling i bæredygtighedens tjeneste

  For anden gang afholder SDU Sustainable Development Camp. I løbet af 24 timer skal studerende samarbejde om at finde bæredygtige løsninger på konkrete udfordringer, som de medvirkende virksomheder står overfor.

 • 29.09.2021

  SDU-studerende: ”Erhvervssamarbejder er en måde at vise virksomhederne, hvad vi kan”

  På de erhvervsøkonomiske uddannelser arbejder studerende tæt sammen med lokale virksomheder. Mød Alex Martin Jensen, der gav Rørvig Centret et nyt perspektiv på virksomhedens markedsføring.

 • 22.09.2021

  SDU Business School vil bygge stærkere bro til erhvervslivet

  Studerende og virksomheder skal bringes tættere sammen under studierne, og den opgave er den nyåbnede Business School på SDU klar til at løfte.

 • 16.09.2021

  Virksomhedsforløb under studiet er win-win

  Praktisk erfaring giver nyt perspektiv på teorien fra universitetet, mener Nicolina Karlskov Sørensen. Hun læser Erhvervsøkonomi, HA ved SDU Business School og er i gang med et projektorienteret forløb i virksomheden TotalEnergies. Et samarbejde som er lærerigt for begge parter.

 • 08.09.2021

  På SDU kan drømme blive til egen virksomhed

  22-årige Johan Heidtmann læser HA - Entreprenørskab og innovation på SDU Business School, hvor han kombinerer studiet med opstart af sin egen virksomhed. Hvad der begyndte som en god idé er blevet til virksomheden Jagt og Udeliv, der har omsat for mere end 100.000 kroner.

 • 07.09.2021

  50 år med HA på SDU: Mød en af de første studerende

  I 1971 slog universitetet dørene op for de første studerende på HA-uddannelsen i Odense. Dengang var det ikke en helt traditionel erhvervsøkonomisk uddannelse, der mødte de studerende, og det var også tæt på, at der endte med at stå en anden titel på eksamensbeviset, lyder det fra en af de allerførste dimittender Helge Munk.

 • 23.08.2021

  Åbning af SDU Business School

  Fredag den 17. september 2021 kl. 13.00 markeres åbningen af SDU Business School. Til arrangementet sætter repræsentanter fra erhvervslivet og universitetet sammen fokus på, hvordan den nye Business School kan styrke samarbejdet mellem parterne om at sikre relevante og aktuelle uddannelser.

 • 27.05.2021

  Leder fundet til SDU Business School

  Det bliver professor MSO Kristin B. Munksgaard, der skal være leder for universitetets nye Business School.

 • 26.02.2021

  SDU etablerer en Business School

  En ny Business School skal bygge bro mellem universitetets erhvervsøkonomiske uddannelser og erhvervslivet og samfundet generelt. Den slår dørene op til september.