Nyheder fra SDU Business School

• 17.05.2022

Kulturel intelligens på skemaet

Medarbejdere i globale teams skaber bedre resultater, hvis de er gode til at navigere i kulturel diversitet. Derfor indgår kulturel intelligens som et element i undervisningen på SDU.

• 19.04.2022

SDU-dimittender skaber egen tærtebutik med inspiration fra Middelhavet

Antonia Perdikari og Gianmarco Coricciati står bag The Pie Project. For parret er det en konstant læringsproces at drive egen forretning. Men studietiden på SDU har givet perspektiver, netværk og teori, som hjælper dem på vej.

• 31.03.2022

Er det universitetets opgave at gøre de studerende jobparate?

På universitetet har vi en opgave i at sikre, at de studerende evner at gøre noget med den viden, de har tilegnet sig. De skal kunne omsætte deres faglige viden og bruge den i forskellige praktiske kontekster. Derfor giver det god mening for universitetet at skabe de rette rammer for møderne mellem studerende og virksomheder, skriver forfatteren bag denne kronik.

• 16.03.2022

To uger spækket med business på SDU

I hele uge 12 og 13 slår SDU Business School dørene op for Business School Days for studerende på de erhvervsøkonomiske uddannelser. Her kan de studerende bl.a. se frem til at møde og samarbejde med en række virksomheder, der lægger vejen forbi SDU i dagene.

• 11.03.2022

Christinas kandidatuddannelse førte til lynkarriere ved ECCO

Under sin kandidatuddannelse på SDU besluttede Christina Volf at gå målrettet efter en stilling som Graduate hos en af landets helt store organisationer. Planen lykkedes, og i dag, 1½ år efter hun blev færdig som cand.merc. i Forretnings- og Markedsudvikling, er hun godt i gang med at gøre lynkarriere i ECCO-koncernen.

• 13.01.2022

Fra HA på SDU til direktør i Sydbank

Linette Damgaard Hansen er 29 år, afdelingsdirektør for Forretningsudvikling Erhverv i Sydbank og uddannet på SDU. Hun er den yngste leder i bankens historie med så stort et ansvarsområde. Vejen dertil har været en kombination af nysgerrighed, ambition og studiejobs i erhvervslivet.

• 22.11.2021

Virksomheder højner bæredygtigheden med hjælp fra SDU-studerende

Bæredygtighed, studerende og virksomheder møder hinanden ved SDU’s innovationsworkshop SDG-CAMP. Et samarbejde der inspirerer og udvikler virksomhederne i en mere klimavenlig retning.

• 01.11.2021

Årets Underviser 2021: ”Det gør en forskel, at de studerende arbejder aktivt med det, de skal lære”

Marian van Bakel sætter en ære i at skabe og udvikle et godt læringsmiljø, og hun møder sine studerende med stor entusiasme og opmærksomhed. Derfor modtager hun i år prisen som Årets Underviser på SDU.

• 04.10.2021

Ideudvikling i bæredygtighedens tjeneste

For anden gang afholder SDU Sustainable Development Camp. I løbet af 24 timer skal studerende samarbejde om at finde bæredygtige løsninger på konkrete udfordringer, som de medvirkende virksomheder står overfor.

• 29.09.2021

SDU-studerende: ”Erhvervssamarbejder er en måde at vise virksomhederne, hvad vi kan”

På de erhvervsøkonomiske uddannelser arbejder studerende tæt sammen med lokale virksomheder. Mød Alex Martin Jensen, der gav Rørvig Centret et nyt perspektiv på virksomhedens markedsføring.

• 22.09.2021

SDU Business School vil bygge stærkere bro til erhvervslivet

Studerende og virksomheder skal bringes tættere sammen under studierne, og den opgave er den nyåbnede Business School på SDU klar til at løfte.

• 16.09.2021

Virksomhedsforløb under studiet er win-win

Praktisk erfaring giver nyt perspektiv på teorien fra universitetet, mener Nicolina Karlskov Sørensen. Hun læser Erhvervsøkonomi, HA ved SDU Business School og er i gang med et projektorienteret forløb i virksomheden TotalEnergies. Et samarbejde som er lærerigt for begge parter.

• 08.09.2021

På SDU kan drømme blive til egen virksomhed

22-årige Johan Heidtmann læser HA - Entreprenørskab og innovation på SDU Business School, hvor han kombinerer studiet med opstart af sin egen virksomhed. Hvad der begyndte som en god idé er blevet til virksomheden Jagt og Udeliv, der har omsat for mere end 100.000 kroner.

• 07.09.2021

50 år med HA på SDU: Mød en af de første studerende

I 1971 slog universitetet dørene op for de første studerende på HA-uddannelsen i Odense. Dengang var det ikke en helt traditionel erhvervsøkonomisk uddannelse, der mødte de studerende, og det var også tæt på, at der endte med at stå en anden titel på eksamensbeviset, lyder det fra en af de allerførste dimittender Helge Munk.

• 23.08.2021

Åbning af SDU Business School

Fredag den 17. september 2021 kl. 13.00 markeres åbningen af SDU Business School. Til arrangementet sætter repræsentanter fra erhvervslivet og universitetet sammen fokus på, hvordan den nye Business School kan styrke samarbejdet mellem parterne om at sikre relevante og aktuelle uddannelser.

• 27.05.2021

Leder fundet til SDU Business School

Det bliver professor MSO Kristin B. Munksgaard, der skal være leder for universitetets nye Business School.

• 26.02.2021

SDU etablerer en Business School

En ny Business School skal bygge bro mellem universitetets erhvervsøkonomiske uddannelser og erhvervslivet og samfundet generelt. Den slår dørene op til september.