Hjemmearbejde: ”Det går over al forventning”

Louise Folkestad er studienævnssekretær i Studieadministrationen. Hun fortæller her om, hvordan det går med at forene fuldtidsjobbet med familielivet.

Af Marlene Jørgensen, , 26-03-2020

Fra hjemmekontoret i det centrale Odense supporterer Louise Folkestad helt som hidtil studerende på SDU’s erhvervsøkonomiske uddannelser, når de søger om dispensation, som f.eks. merit eller et ekstra prøveforsøg.

Men bortset fra det er arbejdsdagen langt fra, hvad den plejer at være. For med tre børn i skolealderen hjemme og en mand, der er læge på OUH, må Louise Folkestad i stor stil jonglere mellem arbejde, skoleopgaver og familieliv.

- Det er gået over al forventning med at omstille administrationen til at arbejde hjemmefra, og vi hjælpes ad med at klare de udfordringer, vi møder, siger studienævnssekretær Louise Folkestad og tilføjer:

- Men det er en udfordring at balancere arbejdet og familielivet, og vi prøver at få det bedste ud af de rammer, der nu er.  Og med tre børn – to på syv og en på ti år – der skal passe deres skole og aktiveres i dagens løb, er der selvfølgelig nok at se til. Derfor har vi en vis struktur for, hvornår børnene selv skal arbejde med skoleopgaver, og hvornår de kan trække på os. Og så har jeg struktureret og opdelt min arbejdsdag i mindre dele og får styr på det sidste om aftenen, så det kan godt blive nogle lange arbejdsdage.

Indtil videre har hun ikke fået flere henvendelser fra studerende under nedlukningen. Hun peger på, at der bliver informeret meget fra SDU’s side til studerende og medarbejdere som en mulig forklaring.

Holder humøret oppe

Louise Folkestad er ansat i fakultetets studieadministration, der i alt tæller 37 medarbejdere – og til spørgsmålet om, hvad hun savner allermest, kommer svaret prompte:

- Helt klart mine kolleger – både den faglige sparring på kontoret og snakkene ved kaffemaskinen. Vi sidder lidt i hver vores boble, men heldigvis kender vi hinanden rigtig godt, og vi gør, hvad vi kan for at hjælpe hinanden og holde humøret højt, siger Louise Folkestad og uddyber:

- For at opretholde den daglige kontakt og blive opdateret på hinandens opgaver og sager, holder vi teammøder hver dag over Skype. Derudover har vi oprettet et uformelt videndelingsforum, hvor vi har en intern FAQ og deler erfaringer og stiller spørgsmål, som vi normalt ville tage op på vores ugentlige møder. Og endelig tager vi de mest uformelle samtaler over Facebook under overskriften ”det er virkelig frustrerende”, siger hun.

Løfter i flok

På et andet hjemmekontor i Odense sidder dekan Jens Ringsmose, og han er meget taknemmelig for den fleksibilitet og store indsats, der bliver lagt for dagen.

- Det er en omvæltning og udfordring for os alle at få hverdagen til at hænge sammen, samtidig med at vi omlægger undervisningen og de administrative processer. Der bliver virkelig løftet hele vejen rundt, og det bekræfter mig i, hvor hamrende dedikerede og dygtige kolleger og stærkt et hold, vi udgør på SAMF – også selvom det er hver for sig her under nedlukningen, siger Jens Ringsmose.

SAMF's digitale dagbog

Har du set vores digitale dagbog om, hvad der rører sig på fakultetet under nedlukningen?

Ellers kan du se den her