Skip to main content

Line Vaaben bliver ny fellow ved journalist-uddannelserne på SDU

Den nye fellow ved SDU skal afdække, hvordan journalister – både nutidens og fremtidens – kan blive bedre til at fortælle historier. Korte såvel som lange, analoge såvel som digitale.

Line Vaaben, en af landets dygtigste fortællende journalister og nuværende medarbejder ved dagbladet Information, bliver tildelt Fyens Stiftstidendes Fellowship for 2018. Line Vaaben skal som fellow ved SDU afdække, hvordan journalister – både nutidens og fremtidens – kan blive bedre til at fortælle historier. Korte såvel som lange, analoge såvel som digitale.

 

I fellowship-perioden fra august 2018 til januar 2019 vil Line Vaaben undersøge, hvordan verdens bedste journalister arbejder med den fortællende journalistik, og fellowshippet vil konkret føre til udviklingen af et undervisningsforløb for landets journaliststuderende, en masterclass for udvalgte danske journalister og et inspirationskatalog til hele mediebranchen.

 

 

Fellowshippet på SDU giver en enestående mulighed for at fordybe sig. Men for mig er det vigtigt, at ikke alene jeg selv, men også studerende, kolleger og branchen mere bredt kan få glæde af den viden, jeg suger til mig,” siger Line Vaaben.

 

Christian Jensen, formand for Styrelsen ved Center for Journalistik, siger om tildelingen af fellowshippet for 2018/2019 til Line Vaaben:

 

”Vi taler om ny teknologi og nye forretningsmodeller, men forudsætningen for al udvikling er, at vi som publicistiske medier leverer appellerende, involverende, væsentligt og nærværende journalistik. Netop de adelsmærker besidder Line Vaaben, og jeg glæder mig til at se, hvordan hun via fellowshippet på SDU kan udbrede sit dygtige arbejde,” siger Christian Jensen.

 

Tidligere fellows

Line Vaaben er den trettende fellow ved journalistuddannelserne i Odense. De tidligere modtagere er: Jens Oluf Jersild (2006), Mette Davidsen-Nielsen (2007), Per Knudsen (2008), Jakob Elkjær (2009), Jesper Tynell (2010), Kurt Westh Nielsen (2011), Charlotte Aagaard (2012), Pernille Tranberg (2013), Nikolai Thyssen (2014), Aslak Gottlieb (2015) og Jan Birkemose (2016) og Pierre Collignon (2017).

Redaktionen afsluttet: 09.03.2018