Department of History Adress

Anerkendt politisk tænker besøger SDU

David Runciman er en ny stjerne blandt politiske tænkere, og fredag taler den anerkendte Cambridge-professor og historiker på SDU ved årets Department of History Address om bl.a. sin roste nye bog ”How Democracy Ends”.

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 08-10-2018

Demokratier er døde hundredvis af gange over hele verden, og vi har klare billeder af, hvordan det ser ud. Kaos bryder ud, militæret ankommer for at skabe ro og orden, indtil tilliden er genoprettet, og folket igen kan styre deres egne anliggender.

Men hvad nu hvis vi har forældede forestillinger om, hvordan demokratier kollapser? Og vi ikke engang ville opdage, at vores demokrati er i fare, fordi vi ser mod fortidens erfaringer med demokrati i stedet for nutidens og fremtidens?

 

Bog med nye tanker

De store og interessante spørgsmål søger David Runciman, en af Storbritanniens førende professorer inden for politik, svar på i sin nyeste bog How Democracy Ends.  

Og på fredag 12. oktober taler den anerkendte professor fra Cambridge University på SDU i Odense om bl.a. sin nyeste bog og dens analyse af Vestens politiske landskab og farerne imod demokratiet.  

Bogen er blevet rost til skyerne af internationale anmeldere fra både The Guardian, Financial Times, New Statesman mm. der har uddelt superlativer som;

”En af de mest lysende intelligente bøger om politik, der er blevet publiceret i mange år” og ”fuld af en spændende ny tankegang”.

 

Populær podcast

David Runciman er derudover bedst kendt for sine mange artikler om alt fra Thatcher over sport til politikkens natur i London Review of Books. Ligesom hans populære podcast Talking Politics er blevet et must for politiknørder. Hver uge analyserer Runciman det uforudsigelige politiske landskab sammen med eksperter og inviterede gæster og sender direkte fra sit kontor på Cambridge University.

 

Se mere om årets Department of History Adress her


Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies

Acceptér cookies