Skip to main content
Karriere

Styrelser søger nye medarbejdere

Ni styrelser fortalte forleden under et stort jobdating-arrangement studerende og alumner fra SDU, hvordan det er at arbejde for dem

Af Stine Charlotte Hansen, , 20-11-2018

En række forskellige styrelser lagde forleden vejen forbi SDU i Odense for at lede efter nye talenter. 

De ni styrelser flytter ud af hovedstaden i løbet af de kommende år, og dermed kommer de til at mangle mange nye ansatte. 

Chefkonsulent Mette Thiim fra Udlændingestyrelsen kunne fortælle, at de inden for det seneste år har ansat hundrede nye medarbejdere, og at der kommer en ny runde med opslag omkring jul i år. 

Ordentlighed og korrekthed vægter højt

Derudover er en stor del af de ansatte nyuddannede, så der er en god åbning for dem, som drømmer om et job i en styrelse. 

- Vi arbejder et sted, hvor vi har med mennesker at gøre, og vores beslutninger betyder en indgriben i deres liv. Det kræver korrekthed og høj faglighed i sagsbehandlingen. Og ordentlighed, siger Mette Thiim.  

Chefkonsulent Mette Thiim fra Udlændingestyrelsen

- Når man sender en ansøgning til os, skal der ikke være fejl i. Man får lige nogen til at kigge den igennem. Når man så er kommet til samtale, er det det personlige indtryk, der betyder noget. 

Spændende og ansvarsfyldt job 

Jurister er i høj kurs hos Udlændingestyrelsen, da de udgør en tredjedel af de ansatte. 

Maria Abildskov er fuldmægtig ved styrelsen, og sidder på familiesammenføringskontoret. 

- Jeg er glad for mit job, for der er mange afvekslende opgaver. Vi laver konkret sagsbehandling.  Derudover laver vi blandt andet udtalelser til nævnet. Det er et komplekst område, forklarer hun. 

Maria Agerskov, fuldmægtig i Udlændingestyrelsen

- Det er væsentligt at kunne sætte sig i borgerens sted og at have empati i arbejdet, men stadig være embedsmand. Vi sparrer meget med hinanden om vores arbejde. 

Det sociale liv er vigtigt

I foråret 2020 flytter Udlændingestyrelsen til Næstved, så når man bliver ansat der, er arbejdsstedet i København indtil da. 

Der er stor opbakning til, at medarbejderne laver noget socialt sammen.

- Vi har jo julefrokoster og sommerfester, og medarbejderne arrangerer selv fredagsbarer, hvor man kan få en øl og en god snak, før man går på weekend, fortæller chefkonsulent Mette Thiim. 

Styrelserne gør haneben til studerende

På dagen for dating-eventet deltog også Gældsstyrelsen, Servicestyrelsen, Miljøstyrelsen, Spillemyndigheden, Færdselsstyrelsen, Energistyrelsen, Socialstyrelsen og Vurderingsstyrelsen. 

Styrelserne havde tilsammen mere end tyve jobopslag med, og lover, at der er flere på vej.

Følg med på de enkeltes hjemmesider. 

 
Redaktionen afsluttet: 20.11.2018