Skip to main content
Pris

SDU-forsker vinder pris for lovende teknologi

Virksomheden Enabled Robotics, et spin-out fra SDU, har fået hovedprisen på en halv million kroner ved Odense Investor Summit

Af Stine Charlotte Hansen, , 13-09-2018

En stærk teknologi. Kæmpe potentiale. Denne lovende tech-virksomhed kommer til at gøre en forskel. 

Ordene beskriver grunden til, at SDU-forsker og lektor Lars-Peter Ellekilde forleden modtog hovedprisen ved Odense Investor Summit. Han underviser i robotteknologi på Det Tekniske Fakultet, og derudover har han siden 2016 drevet virksomheden Enabled Robotics. 

Ellekilde har udviklet et system med en sensor, som betyder, at en robot bestående af en mobil platform med en robotarm kan bevæge sig mere nøjagtigt. 

På kort sigt forventer han, at robotten bliver brugt i industrien, men på sigt er det visionen at bruge teknologien til opgaver som for eksempel at gøre rent eller sætte varer på hylderne i butikker. 

Syddansk Innovation deler penge ud

Det er første gang, prisen bliver uddelt af Syddansk Innovation, som hovedsageligt investerer i unge innovative tech-virksomheder med potentiale. 

- En halv million ville kun være en dråbe i havet for nogle af virksomhederne, som er med her, siger Helge Holm-Larsen, CEO hos Syddansk Innovation.

- Men sammen med Lars-Peter kan vi virkelig flytte noget. Vi ved, at her vil pengene gøre en forskel, og potentialet er massivt.

Syddansk Innovation investerer typisk i 8-12 nystartede virksomheder årligt, og fire af dem er robotvirksomheder.

Tre startups fra SDU i konkurrence

Først på dagen deltog hele tre SDU-virksomheder i en konkurrence for startups. Her fik de fem minutter hver til at fortælle om deres ideer, mål og hvad de mangler for at komme videre med deres forretninger. 

Her var Enable Robotics også med, men det var den spritnye startup Addonaut fra iværksættermiljøet Startup Station, der endte med at vinde chancen for at pitche på den store scene.

Enabled Robotics løb så til gengæld med de 500.000 kroner. 

500.000 kroner til mest lovende tech-startup

SDU-lektoren forklarer, at den halve million kroner kan hjælpe virksomheden i den rigtige retning. 

- Vi kan sætte mere tempo på vores udvikling, så vi hurtigere når ud på markedet. Vi har blandt andet et stort behov for at finde den rigtige investor, siger Lars Peter Ellekilde. 

- Vi har jo gode kontakter i industrien, men vil gerne bevæge os over i sektorer som rengøringsbranchen, og det kræver en samarbejdspartner, som ved noget om det marked, siger han.

Han regner med, at virksomhedens første salg kommer i hus dette efterår.

Enabled Robotics

Den unge tech-virksomhed Enabled Robotics har gjort robotten meget fleksibel og let at bruge.

Se hvad robotten kan

Odense Investor Summit

I alt 28 startups med produkter og services indenfor robotter, droner og sundhedsteknologi samt mere end 100 investorer deltog ved Odense Investor Summit. Her kunne de pengesultne virksomheder fortælle om deres ideer til et kapitalstærkt publikum.

Læs mere om eventet

Redaktionen afsluttet: 13.09.2018