Skip to main content
DA / EN
Iværksætteri

Interaktive historier for børn

Den franske startup Lulu & Kroy bruger en chatbot til at fortælle interaktive historier for børn. Forældre kan læse op, og børnene kan vælge mellem karakterer, forskellige slutninger og andre detaljer

Af Stine Charlotte Hansen, , 14-11-2018

Nina kommer til Skildpaddeøen, som er en smuk ø i Det Caribiske Øhav, hvor sømændene på kroen fortæller spændende historier om piraterne på de syv verdenshave. 

En dag kommer en sømand med et stort gråt skæg ind og viser sine ar. Hun tæller dem - hvor mange ar er der? Tre, fire eller fem? 

Historier med valgmuligheder

I Lulu & Kroys magiske verden af historier, kan børnene selv få lov til at bestemme, hvordan historierne fortsætter. De kan også vælge, om hovedpersonen skal hedde Nina eller Tom. 

- Vores pirathistorier er de mest populære. Vi har haft over tusind læsere på historierne, fortæller Lucas Miallet, en af grundlæggerne af den franske startup. 

Han er fra Paris, men er lige nu på udveksling på SDU. Lucas står for den tekniske del med at få historiedelene sat op i chatbotten, så børnene har valgmuligheder. 

- Der er mange forældre, som bruger botten til at læse historier for deres børn. Vi skriver og sætter 2-3 nye historier op om måneden, fortæller han.

Fra chatbot til fysisk bog

Iværksætterne vil gerne nudge børn til at læse fysiske bøger. Det kan lyde mærkeligt, når de laver digitale fortællinger, men der er en simpel forklaring:

- Vi har fundet ud af, at børnene og forældrene er tilbøjelige til at købe den fysiske bog, efter de har læst historien online, siger Lucas.

- Derfor har vi også et ønske om at komme til at arbejde sammen med forlagene, for her ser vi en mulighed for dem. De kan udvide deres universer med kendte børnebogskarakterer.

Vil skabe betalingsmodul

Startuppen har eksisteret siden februar og består af tre grundlæggere og nogle freelancere, som laver grafik og tegninger for dem. 

De har nu et dusin historier og arbejder på at få endnu flere historier og interaktive muligheder i dem. 

- En af de vigtige ting for os lige nu er også at få skabt et betalingsmodul, så brugerne kan betale for historierne, de læser, forklarer Lucas. 

- Vi vil tage seks euro for en historie og 35 euro for en serie historier. 

Ikke bare at skrive og tegne

De fik ideen til at lave historierne, fordi en ven altid kom af sted på weekend med børn uden at få deres bøger med.

Når historierne findes på telefonen, er de altid med. 

I hver historie er der en lille morale, så forældrene og børnene kan tale om forskellige emner. For eksempel hvordan man er en god ven.  

Den franske startup pitcher ideen for publikum onsdag d. 14. november ved SDU Startup Night. 
 
Redaktionen afsluttet: 14.11.2018