Skip to main content
DA / EN
Hjælp til forskere

SDU’s digitale redskaber til forskere er populære på Aalborg Universitet

Forskerne på Aalborg Universitet har nu adgang til SDU’s digitale redskaber, som kan hjælpe med alt fra at søge fundingmuligheder til at finde nye samarbejdspartnere

Af Stine Charlotte Saltofte Hansen, , 25-09-2023

I august har Aalborg Universitet (AAU) fået adgang til SDU’s digitale redskaber, som er udviklet til forskere og forskerstøttemedarbejdere.

Det gælder fx app’en Call Finder, der matcher forskere med relevante EU-calls, og app’en EU Partner, som hjælper forskere med at finde samarbejdspartnere inden for deres felter. 

De digitale redskaber giver en anden og bedre måde at arbejde på, mener forskerstøttemedarbejder på AAU, Mads Bennedsen. 

- Vi har allerede introduceret forskellige apps til en lang række forskere og institutter, og vi er meget begejstrede. Det samme er vores forskere, siger han.

Digitale redskaber sparer tid 

Målet med de digitale redskaber er at gøre det muligt for forskere at søge på tværs af store databaser. Særligt er app’en Call Finder populær, fordi den sparer tid i et travlt arbejdsliv.

- Den er så intuitiv og effektiv, at forskerne selv kan finde relevante EU-calls, eller det kan ske på en kort session med rådgiver fra Forskningsservice eller Funding & Projektledelse. Så nu bruger vi tiden på at finde ud af, om det er relevante calls og ikke på at finde calls, forklarer Mads Bennedsen.

AAU er et universitet, som ligner SDU på flere måder. Ligesom på SDU har man i det nordjyske også skærpet sit fokus på at øge antallet af bevillinger fra EU. 

Så nu bruger vi tiden på at finde ud af, om det er relevante calls og ikke på at finde calls.

Mads Bennedsen, forskerstøttemedarbejder  på AAU

- Det er derfor naturligt, at Aalborg Universitet er det første danske universitet, som har købt SDU’s digitale redskaber. Det skulle gerne hjælpe med til at øge succesraten for de EU-ansøgninger, forskerne sender af sted, siger Esben Flindt, kontorchef i SDU RIO.

Udviklingen af den første app startede i 2018. Antallet af digitale redskaber er vokset støt siden, og formålet med dem er blandt andet at lette forskere for administrative opgaver.

 

Find de digitale redskaber

SDU’s digitale redskaber er udviklet af forskerstøttemedarbejdere og dataspecialister fra SDU RIO. 

Find dem her.

Brug for support? Kontakt dataspecialist Lionel Jouvet på mail: lijou@sdu.dk.

Redaktionen afsluttet: 25.09.2023