Skip to main content
DA / EN
Succes

Center for Industriel Software på SDU er kommet flyvende fra start i Sønderborg

Det er under ni måneder siden, at SDU gik sammen med private og offentlige aktører om at oprette Center for Industriel Software, men centret er allerede en succeshistorie på flere parametre. De studerende strømmer til og nu står en stærk stab af forskere og undervisere også klar til at tage imod dem.

Af Sune Holst, , 17-08-2023

”Vi er glade for at kunne tilbyde vores nye studerende undervisning af yngre forskere og senior professorer indenfor softwareudvikling, big-data og cybersikkerhed.”

Sådan lyder det fra professor og vice-centerleder for SDU Center for Industriel Software (CIS), Mikkel Baun Kjærgaard. Og professoren har grund til at være glad. CIS har nemlig netop ansat ikke færre end syv forskere og undervisere, der fordeler sig på to professorer, tre lektorer og to adjunkter, som har deres ekspertise inden for de tre nævnte emner.

”Det giver også en stærk forskergruppe, som vil give sig i kast med de mange spændende udfordringer, der er i at skabe fremtidens digitale infrastrukturer og løsninger. Udfordringer som vi vil arbejde på med den lokale industri, så vi sammen fremmer udviklingen og forskningen i digitale teknologier til gavn for hele regionen,” siger Mikkel Baun Kjærgaard.

De studerende strømmer til
Den 1. december 2022 underskrev repræsentanter fra SDU, Bitten &Mads Clausens Fond, LINAK, og Sønderborg Kommune en aftale om oprettelsen af CIS med en målsætning om at understøtte og udbygge de førerpositioner områdets virksomheder har på de globale markeder. Dette skulle blandt andet ske ved at tiltrække og udvikle talentfulde studerende, som efter endt uddannelse kan træde ind i virksomhederne og generere yderligere vækst for virksomhederne samt for området og regionen.

Dengang var det håbet, at 55 studerende ville blive optaget i år, men prognoserne blegner i forhold til virkeligheden, da 505 har søgt ind på uddannelserne, hvoraf 140 er blevet tilbudt plads. Heraf har 111 takket ja.

Redaktionen afsluttet: 17.08.2023