Skip to main content
DA / EN
Navne

Ny adjungeret professor i telepsykiatri

Stéphane Bouchard er ny adjungeret professor ved Telepsykiatrisk Center, Klinisk Institut

Professor Bouchard forsker i virtual reality som et led i behandlingen af angstlidelser. Han adjungeres i Telepsykiatrisk Forskningsenhed, hvor han skal indgå i to store forskningsprojekter, der undersøger, om eksponeringsterapi i en virtuel verden kan reducere angstsymptomer hos mennesker med socialfobi.

Virtual reality til behandling af angst

Stéphane Bouchard kommer fra universitetet i Québec i Canada, hvor han er professor i klinisk psykologi. Han er født i 1966, uddannet psykolog og opnåede ph.d.-grad i 1995. Han har specialiseret sig i digitale løsninger i en psykoterapeutisk kontekst med særligt fokus på angst og ludomani.

På Syddansk Universitet skal Professor Bouchard bidrage til at udvikle og afprøve film i virtual reality (VR), som efterfølgende skal afprøves på patienter med social angst. Hertil kobles et biofeedback-system, hvor puls- og svedmålinger skal bruges til at tilpasse behandlingen til patientens aktuelle angstniveau.

Bouchard er blandt verdens førende forskere indenfor dette felt og er allerede samarbejdspartner i to store virtual reality projekter, der udgår fra Telepsykiatrisk Center i Odense.

En gevinst for Telepsykiatrisk Center

- Bouchard har en kæmpe viden om virtuelle behandlingsforløb både som forsker og psykolog, som i den grad øger kvaliteten af vores telepsykiatriske projekter. Samtidig er han enormt behagelig at samarbejde med og har en skøn humor. Vi ser meget frem til at Bouchard knyttes tættere til vores forskningsenhed, så vi kan øge vores internationale niveau, udtaler forskningsleder og lektor Mia Beck Lichtenstein fra Telepsykiatrisk Center. 

- På sigt skal samarbejdet og projekterne komme patienterne til gode, idet den telepsykiatriske behandling kan gøres mere tilgængelig, fleksibel og individuelt tilpasset. På sigt kan nogle af patienterne måske endda behandle sig selv hjemmefra med støtte fra en VR-brille og et computerprogram.

Den nye tilknytning som adjungeret professor vil blive fejret ved et tiltrædelsesseminar senere i år.

Mød forskeren
Stéphane Bouchard

Stéphane Bouchard, adjungeret professor i telepsykiatri og professor ved Université du Québec en Outaouais

Redaktionen afsluttet: 13.05.2020