Skip to main content

Martin Rudnicki professor i gynækologi/obstetrik

Martin Rudnicki er ansat som professor i gynækologi/obstetrik ved Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut, SDU med særlig ansvar for minimal invasiv kirurgi, såkaldt kikkertkirurgi (laparoskopi) og endometriose

Martin Rudnicki har igennem mange år interesseret sig for begge områder og har i dag en stor erfaring. Igennem mange år har han beskæftiget sig men kikkertkirurgi (laparoskopi) og var med til at indføre avanceret laparoskopi på Rigshospitalet i København. Senere fik han ansvar for gynækologisk kræft ved sin ansættelse på Roskilde Universitetshospital, og ved sin ansættelse på Odense Universitetshospital fortsatte han med at varetage funktionen indenfor laparoskopi, men nu med fokus på endometriose, en kompliceret sygdom, hvor der vokser slimhindevæv udenfor livmoderen, og som ofte kræver særlig viden og erfaring indenfor bl.a. det kirurgiske område for at kunne behandle sygdommen.

Under sin ansættelse på Rigshospitalet var han med til at starte laboratorieundervisning på Rigshospitalet, hvor han indførte træning på fantomer og træning i kommunikative færdigheder (Laboratoriet for kliniske færdigheder, senere Cames), som han varetog igennem 12 år.

Forskningsmæssigt startede Martin Rudnicki sin karriere indenfor endokrinologien, hvor han i 1995 forsvarede sin disputats ved Københavns universitet. Via den endokrinologiske interesse fik han senere forbindelse til gynækologien og fødsler, hvor han forestod en række undersøgelser af knogleomsætningen hos gravide. I den forbindelse fik han også kontakt med det kirurgiske felt, som han specialiserede sig i, og som han siden udviklede med en lang række kliniske studier indenfor laparoskopi og bl.a. endometriose. Han har samtidig været vejleder for flere ph,d.- og kandidatstuderende.

Fagligt og forskningsmæssigt er han engageret indenfor flere internationale organisationer, hvor han er en hyppigt inviteret forelæser. Desuden har han også været engageret som medlem af Overlægeforeningens bestyrelse. I dag er han præsident for det Nordiske Selskab for Endoskopisk Gynækologi og vicepræsident i det Europæiske Selskab for robotkirurgi og har været med til at arrangere en lang række internationale kongresser.

Privat er Martin Rudnicki gift med Lise Schleiss, som er privatpraktiserende gynækolog i Roskilde. Til sammen har de seks børn og nyder i deres fritid natur og sommerhus ved Sjællands Odde. Herudover bruger Martin Rudnicki sin fritid på jagt med hunden Viggo og gamle alfa Romeo-biler, hvor han i øjeblikket renoverer en Alfa Romeo Montreal fra 1977.

Mød forskeren
Martin Rudnicki, professor i gynækologi/obstetrik

Professor i gynækologi og obstetrik, særligt ansvar for minimal invasiv kirurgi, såkaldt kikkertkirurgi (laparoskopi) og endometriose

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 30.03.2020