Skip to main content
Navne

Maja Thiele udnævnt til professor i leversygdomme

Maja Thiele, læge, ph.d. er ny professor i leversygdomme på Klinisk Institut, SDU, og afdeling for medicinske mavetarmsygdomme og eliteforskningscentret FLASH – Center for Leverforskning – på Odense Universitetshospital

Maja Thieles forskning fokuserer på alkoholrelateret leversygdom og ikke-alkoholisk fedtlever udløst af overvægt eller type 2-diabetes, hvor hun især har fokus på tidlig sygdomsopsporing, nye diagnostiske tests, behandlinger til at forebygge sygdomsforværring og afstigmatisering af alkohol og overvægt. Maja Thiele er desuden aktiv i flere multinationale, tværfaglige forskningssamarbejder, som undersøger samspillet mellem leveren, tarmen og mikrobiomet.

Derudover brænder Maja Thiele for forskningskommunikation. Hun ønsker at udbrede kendskabet til leveren, et overset organ, og leverens sygdomme, som desværre stadig omgærdes af tabu og stigma. Hun videreformidler også passioneret sin forskningsbaserede undren over, hvad det vil sige at være sund og rask, hvordan sygdomme opstår, og hvordan danskere på jagt efter viden sorterer i strømmen af overskrifter, der varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure.

Maja Thieles forskning har blandt andet bidraget til at indføre nye diagnostiske og prognostiske tests på OUH, for mere nøjagtig risikovurdering af ny-henviste patienter med tegn på leversygdom. Hun medvirker tilsvarende i udarbejdelsen af internationale guidelines for brug af ikke-invasive tests ved kronisk leversygdom.

Maja Thiele modtog i 2019 SDU’s forskningsformidlingspris og er i 2022 modtager af United European Gastroenterology’s Rising Star pris.

Maja Thiele er født i 1979 og opvokset i Søborg. Hun er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2007 og speciallæge i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi fra 2021. Hun arbejdede på hospitaler i København og omegn indtil hendes ph.d. på SDU og OUH fra 2013-2016. Efter hendes ph.d. forblev hun som postdoc og siden lektor på FLASH – Center for Leverforskning, mens hun færdiggjorde sin speciallægeuddannelse. Fra 2019 har hun sideløbende med sit læge- og forskerarbejde varetaget jobbet som radiovært for P1’s ugentlige sundhedsprogram ”Sygt Nok”.

Maja Thiele bor i København med sin kæreste og to børn. Fritiden går med at lege, læse, lære at spille trompet og ekspeditioner på cykel ud fra lejligheden på Amager eller sommerhuset på Fyn.

Mød forskeren
Maja Thiele, Professor i leversygdomme

Maja Thiele, professor i leversygdomme

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 31.01.2022