Skip to main content
Navne

Jess Lambrechtsen er udnævnt til professor i kardiologi

Overlæge, ph.d. Jess Lambrechtsen er pr. 1.marts udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospitals afdeling i Svendborg

Jess Lambrechtsen er uddannet læge fra SDU i Odense og har siden 2007 været ansvarlig for Hjerte-CT- funktionen ved Odense Universitetshospital Svendborg.

Jess Lambrechtsens forskning fokuserer på diagnosticering og behandling af raske personer med ikke-symptomgivende åreforkalkning og deres risiko for at udvikle alvorlige hjertekarsygdomme og på patienter, der har haft en hjertesygdom og fokus på deres risiko for ny sygdomsevent. Herudover er han også forskningsmæssig involveret i at undersøge metoder til behandling af patienter med hjertesvigt og væske i benene samt patienter, der har væske i benene som følge af en blodprop i benet.

”I den vestlige verden må vi nok acceptere, at en stor del af befolkningen udvikler åreforkalkning med tiden, men vi har som forskere en forpligtigelse til at forhindre, at dette medfører sygdom og død - til gavn for den enkelte såvel som samfundet,” siger Jess Lambrechtsen.

Hvilke faktorer, der har størst betydning for henholdsvis udviklingen af åreforkalkning og sygdomme på baggrund af åreforkalkningen, bliver et af de projekter, som Jess Lambrechtsen kaster sig over i det nye professorat. Traditionelle risikofaktorer, som kost, rygning, alkohol og motion er vigtige i denne sammenhæng, men Jess Lambrechtsen vil ved en stor regional undersøgelse se på, hvilken betydning luftforurening og ikke mindst de enkelte komponenter fra luftforureningen har på udviklingen af åreforkalkningen.

Jens Lambrechtsen er gift med Chefkonsulent Birgitte og har to udeboende børn. Parret bor i Odense.

Mød professoren
Jess Lambrechtsen

Professor Jess Lambrechtsen

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 25.02.2021