Skip to main content
Nyheder

Ny bog om voldtægtssager

Den 13. april udkommer "Voldtægtssagen – retssystemets akilleshæl". Bogen bidrager med ny viden og refleksion over, hvordan retsvæsenet kan professionalisere behandlingen af denne komplekse og alvorlige form for lovovertrædelse.

Professor mso Linda Kjær Minke er sammen med cand.mag. Tine Søberg og professor Trine Baumbach på trapperne med bogen "Voldtægtssagen  – retssystemets akilleshæl".

Det er den første bog på dansk, der kommer hele vejen rundt og beskriver ny viden om retssystemets processer i forbindelse med voldtægtssager. Den giver læseren en faglig indsigt i efterforskningens aspekter i personfarlige sager og en helhedsforståelse, som spænder fra samfundsforestillinger om voldtægt til politiet og retssystemets praktiske håndtering af voldtægtssagen. Antologien sætter også fokus på den nye samtykkelov og den forandring, den kan skabe for ligestillingen i Danmark.

Kapitlerne er skrevet af professorer og forskere inden for kriminologi, jura og psykologi samt politifolk, psykologer og advokater fra ind- og udland – og den kan læses af alle med interesse i emnet.

"Voldtægtssagen – retssystemets akilleshæl" udkommer den 13. april, og du kan finde mere information og købe bogen på forlagets hjemmeside.

Redaktionen afsluttet: 26.03.2021