Skip to main content
DA / EN

Lektor på mission i Jordan

Lektor på mission i Jordan

Lektor på mission i Jordan

 

Lektor Birgit Feldtmann har fra den 31.3.-3.4.2016 været på mission i Jordan under det såkaldte Karama III-programmet. Karama III programmet er et initiativ under Udenrigsministeriets ”Det arabiske Initiativ”-program (se: http://detarabiskeinitiativ.dk/om/ledet) og ledet af DIGNITY - Dansk Institut mod Tortur.

 

Birgit Feldtmann har siden 2014 været tilknyttet Karama-programmet. Under den seneste missionen deltog hun i evalueringen af fase 3 af Karama-programmet og forberedelsen af den planlagte fase 4, som formentlig starter til januar 2017. Desuden deltog hun i et trainingsprogram for jordanske offentlige anklagere med henblik på at reducere antallet af varetægtsfængslinger og hun hold en tale ved en stor ceremoni, som markerede den formelle afrunding af Karamas tredje fase (se: https://www.dignityinstitute.dk/nyheder-og-aktiviteter/nyheder/2016/resultater-af-antitorturprogram-fejres-i-jordan/)

 

Missionens overordnede formål var således at bidrage til arbejdet mod tortur i Jordan og dermed også mere generel til udviklingen af strafferetssektoren i Jordan. Missionen bidrager dog også i høj grad til forskningen i grundlæggende straffe- og menneskeretlige spørgsmål på Juridisk institut og indgår også direkte i undervisningen i den juridiske uddannelse på SDU, for eksempel i forbindelse med det juridiske valgfag ”International Perspectives on Criminal Justice”, som Birgit Feldtmann underviser her i foråret.

Redaktionen afsluttet: 12.04.2016