Skip to main content
DA / EN

Forskning

Lektor underviser på kursus ved Kofi Annan International Peacekeeping Training Centre i Ghana

Ghanas hovedstad Accra huser Kofi Annan centret (http://www.kaiptc.org/), som er et af Afrikas førende uddannelsesinstitutioner for civile og militærfolk, der skal udsendes i fredsbevarende FN operationer.

Lektor Martin Mennecke fra Juridisk Institut ved SDU er en af hovedpersonerne bag et kursus på centret, som handler om forebyggelse og konkrete tiltag mod grove krænkelser af menneskerettigheder. Kurset fokuserer på FN normen “responsibility to protect” og giver 30 deltagere fra 12 forskellige afrikanske lande mulighed for at diskutere kontroversielle cases som Sydsudan, Mali og Libyen. Lektor Martin Mennecke har udviklet forløbet, som er det første, som er specifikt dedikeret til “responsibility to protect”. Interessen i kurset er stor og p.t. undersøges mulighederne for at udbyde et lignende kursus 1 2016 på peacekeeping trainingscentre i Mali, Etiopien og Kenya.

Lektor Martin Mennecke lærer ved samme lejlighed mere om peacekeeping, den Afrikanske Unions forhold til den Internationale Straffedomstol og responsibility to protect, som udgør centrale emner indenfor hans forskning. Desuden kan Martin Mennecke tage ny viden med tilbage til sin undervisning i disse emner på SDUs masteruddannelse i international sikkerhed og folkeret (http://www.sdu.dk/en/Information_til/Studerende_ved_SDU/Din_uddannelse/Kandidat/IntSecureLaw).

Der kan læses mere om kurset på Kofi Annan Centret her: http://www.globalr2p.org/our_work/kaiptc_r2p_course.

Redaktionen afsluttet: 19.11.2015