Skip to main content
Bevilling

Stor maritim satsning på SDU

Med en bevilling på 14 mio. kr. fra A/S Dampskibsselskabet Orient’s Fond i ryggen søsætter Syddansk Universitet nu en ambitiøs tværfaglig satsning inden for maritim forskning, innovation og uddannelse.

Den maritime sektor er en bærende del af dansk økonomi og spiller en afgørende rolle i den syddanske region, med en særlig styrkeposition i offshore-klyngen ved Esbjerg.

De maritime aktører i regionen står overfor udfordringer de kommende år, hvor CO2-udledningen skal reduceres betragteligt for at nå i mål som bæredygtig branche i 2050.

Det kræver nye teknologier og innovation, og det skal SDU’s nye tværfaglige maritime satsning bidrage til at levere med afsæt i banebrydende forskning og uddannelse af fremtidens maritime forskere.

Tværfaglig forskning til gavn

SDU’s satsning på det maritime er blevet mulig takket være en donation på 14 mio. kr. fra A/S Dampskibsselskabet Orient’s Fond.

Det glæder Jens Ringsmose, rektor på SDU:

- SDU står stærkt med sin tværfaglige maritime forskning og innovation, som virkelig er vokset de senere år. Vi er meget taknemmelige for donationen, som giver mulighed for at styrke vores maritime forskning betragteligt - til gavn for både universitetet, Det Blå Danmark og regionen.

Fakta om SDU's maritime satsning:

Platformen er udviklet og ledet af en gruppe forskere fra fire forskellige fakulteter på SDU; Marie Lützen (Det Tekniske Fakultet), Niels Rytter (Det Tekniske Fakultet), Kristina Maria Siig (Det Samfundsvidenskabelige Fakultet), Lisa Loloma Froholdt (Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet) og Jeppe Nevers (Det Humanistiske Fakultet).

Også Marie Lützen, projektkoordinator for den nye satsning, ser frem til de nye muligheder.

- Jeg ser frem til at styrke den maritime forskning på SDU yderligere og ikke mindst løfte området i tværfaglig flok. Det kommer til at få betydning klimamæssigt og vil løfte praksis både på maritime uddannelser og i den maritime sektor.

Kontakt

Marie Lützen, lektor ved Det Tekniske Fakultet på SDU og projektkoordinator for den nye satsning.

Tlf: 21 32 18 64
Mail: mlut@sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 08.08.2022