Skip to main content
DA / EN

Ph.d. inden for operation af specialskibe i offshore-områder

Rune Græsdal Zilcken er ny Ph.d.-studerende ved ITI

I kølvandet på de seneste års satsning på havvindmøller, er der opstået en ny stor industri for offshore specialskibe, der opererer med installation og vedligehold af havvindmøller. Rederier og vindmølleproducenter har i de forløbne år gjort sig mange erfaringer, og det er bl.a. disse, som skal danne basis for Rune Græsdal Zilckens Ph.d. projekt, som er finansieret af den Danske Maritime Fond og har Marie Lützen (ITI) som vejleder. Det er også med i planen at se på andre typer specialskibe, som opererer i den danske offshore industri.

Under projekttitlen ”Operation af specialskibe i offshore-områder”, vil Rune beskrive driften af skibe, som opererer i offshore-områder, med det formål at udvikle værktøjer, så skibene kan drives mere effektivt, og det bliver hurtigere at oplære nyt personale.

Flere rederier har allerede meldt ind, at Rune kan bruge deres erfaringer i projektet, som bliver til gavn for hele den danske offshore industri.

Rune er uddannet Maskiningeniør fra IOT (Odense) med en overbygning i Maritim Teknik (DTU). Han har bl.a. været ansat i Force Technology, hvor han var teknisk konsulent indenfor skibsbygning og projektleder. Ph.d.-projektet blev påbegyndt i februar 2013 og forventes at forløbe over 3 år.

Redaktionen afsluttet: 01.03.2013