Skip to main content
DA / EN

DEMO24 tilbyder 24 produktideer inden for velfærd

Jens Chr. Jensen (ITI) og Marc Roar Hintze står bag 3 af disse produktideer til ældre, som den 27. februar skal matches med virksomheder og iværksættere

Hvordan kan vi gennem innovativ produktudvikling skabe bedre velfærd for bl.a. ældre, gravide og sengeliggende? Det gives der 24 nye bud på, når udstillingen DEMO24 løber af stablen den 27. februar. 

DEMO24 er resultatet af et projekt under WelfareTech, som Institut for Teknologi og Innovation (ITI) har været partner i. Lektor på ITI Jens Chr. Jensen og tidligere Lektor på ITI Marc Roar Hintze, nu adm. direktør for Assens Fjernvarme, har stået i spidsen for ITI’s andel og bidrag til projektet, som undervejs i forløbet også har involveret både studerende og eksterne personer fra flere virksomheder.

Den intelligente Plante

Jens og Marc har blandt andet udviklet på nye ideer inden for velfærdsteknologien, som kan aktivere ældre og begyndende demente. Det har bl.a. resulteret i ideen til ”Planten”, som er en aktiverende enhed, som skal forebygge at ældre føler ensomhed og savner at få og give omsorg. Ideen består i en intelligent enhed til hjemmet koblet på en plante. Enheden vil, udover at vise fotos og afspille musik, også kunne aktivere den ældre efter behov ved bl.a. at kommunikere, når den skal have vand eller give den andre andre små opgaver. På den måde vil ”Planten” give brugeren en livsbekræftende følelse af at have ansvar for noget levende og skabe tryghed, da den også kan fungere som ”livline” til omverdenen.

 

Det aktiverende gangstativ

 

 Jens og Marc udstiller også ideen til ”Den aktive genoptræner”, som i modsætning til rollatorer ikke kun er et hjælpemiddel, men også træner den ældre ved at aktivere muskulaturen. Teknologien til ”Den aktive genoptræner” baserer sig på dynamisk selvbalancering kendt fra eksempelvis Segways. Derudover har de også udviklet ideen til ”Smart Dock”, som er en enhed, der udnytter, transformerer og tilpasser smartphoneteknologien til ældre borgere.

Alle produktideer vil blive udstillet på DEMO24 den 27. februar 2013 på DOK5000. Formålet med udstillingen er, at virksomheder og iværksættere kan få en ny ide med hjem, som de kan videreudvikle til salgbare produkter.

Alle interesserede er velkomne. Tilmelding til DEMO24, dagens program og adresse kan findes i invitationen.

Redaktionen afsluttet: 18.02.2013