Skip to main content
DA / EN

Xavier Fretté blev årets underviser

Stort engagement, undervisning med involvering og godt humør er blot nogle af de ting, der har gjort Xavier Fretté til Årets underviser på TEK 2014.

Det var en stolt og glad Xavier Fretté, der fredag d. 3. oktober fik overrakt årets underviserpris til Årsfesten 2014. I indstillingen fik han da også masser af roser og anerkendelse:

”Lektor Xavier Fretté er en dygtig og særdeles engageret underviser, som brænder for at lære fra sig. Xavier er kendetegnet ved både at have en stærk faglig forskerprofil og samtidig at være god til at formidle sit stof på en let og tilgængelig måde,” lyder det bl.a. i indstillingen om lektoren fra Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi.

Involverer de studerende
Xavier Fretté underviser ingeniørstuderende i almen kemi, analytisk kemi og naturstofkemi samtidig med, at han er vejleder på et stort antal bachelorprojekter og specialer. Xavier bliver bl.a. rost for sin brug af differentierede undervisningsmetoder herunder e-learn.

”Det er en vigtig anerkendelse, som viser, at det, jeg laver, er værdsat. Det betyder meget - ikke mindst fordi min undervisningsform tager tid, fordi jeg bruger elektroniske hjælpemidler som fx 'klikkere' og andre feedback-metoder. Mit mål er at gøre de studerende mere engagerede, og det er fantastisk, når det lykkes,” siger han.

Xaviers evne til at bringe den studerende i centrum for undervisningen, gør hans timer meget populære. Det er tydeligt, at han lykkedes med at gøre stoffet vedkommende og dermed giver alle – trods forskellige tilgange – et udbytte af undervisningen, lyder det i indstillingen.

”Jeg har gjort en stor indsats for at styrke mine undervisningskompetencer fx via konferencer og masser af kurser, og derfor er det skønt med prisen, som peger på, at min indsats betaler sig,” siger Xavier.

Imødekommende og vellidt
I indstillingen lyder det også, at Xavier følger de studerende tæt gennem semesteret, og der er ikke nogen problemer, der er for små, når det gælder at hjælpe og vejlede sine studerende.

Xavier Fretté er ikke alene vellidt blandt sine studerende. Han nyder også stor anerkendelse blandt sine kollegaer, som foruden hans stærke faglighed fremhæver hans imødekommenhed og altid gode humør.

På billedet ses Xavier Fretté, der fik overrakt prisen af rektor Henrik Dam. Sammen med titlen som årets underviser fulgte 25.000 kr.

For mere information kontakt 
Lektor Xavier Frettéxafr@kbm.sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 06.10.2014