Skip to main content
Indstil kandidat

Indstil forfattere til Danmarks største litteraturpris

Priskomiteen bag H.C. Andersen Litteraturprisen vil have dit bud på, hvem der skal modtage den prestigefyldte pris i 2020.

I oktober blev den prestigefyldte H.C. Andersen Litteraturpris tildelt britiske A.S. Byatt.

 

 Nu begynder priskomiteen arbejdet med at finde den næste forfatter, der løfter arven fra Andersens fortællekunst på overbevisende vis og kan følge efter forfattere som Haruki Murakami, Salman Rushdie og Isabel Allende, der tidligere har modtaget Danmarks største litteraturpris.

Derfor søger man nu forslag til forfattere, som skal modtage prisen på en halv million kroner i 2020. Det er tredje gang, at offentligheden får mulighed for at komme med indstillinger til, hvem der skal modtage prisen. 

Professor Anne-Marie Mai fra SDU, der sidder i priskomiteen, fortæller, at det er vigtigt at engagere offentligheden i prisuddelingen.

-H.C. Andersen er folkeeje verden over, så vi håber, at de mange, der er optaget af hans digtning, vil være med til at give os ideer til, hvem der er den rigtige modtager af den litteraturpris, som bærer hans navn.

Forslagene behandles af et rådgivende udvalg af fem litterater fra SDU, der har til opgave at foreslå relevante kandidater til priskomiteen. Her ser formand Søren Frank, der er lektor på SDU, frem til igen at få gode bud fra offentligheden:

-Der har været spændende navne og gode motivationer blandt de foregående års forslag fra offentligheden. Så vi glæder os til at læse de indkomne forslag og motivationer igen denne gang. 

Kandidater til H.C Andersens Litteraturpris kan indstilles indtil 6. januar 2019 kl. 12.00.

Indstil kandidater her

Redaktionen afsluttet: 10.12.2018