Skip to main content
Bogpriser

Bog om USA's sorte historie i spil til bogpriser

Lektor Jørn Brøndals anmelderroste bog om det sorte Amerikas historie er nomineret som årets historiske bog og til Læsernes bogpris.

I sin seneste bog, Det sorte USA, der udkom i september på Gads Forlag, fortæller lektor Jørn Brøndal fra Center for Amerikanske Studier den betændte historie om afroamerikanernes rå virkelighed. Helt fra slaveriet og dets ophævelse over borgerrettighedsbevægelserne i 1950’erne og 1960’erne til Barack Obamas præsidentperiode.

 

Bogen har siden udgivelsen modtaget en stor buket anmelderroser, og er nu blandt finalisterne til hele to bogpriser. Årets historiske bog, der uddeles af Dansk Historisk Fællesråd, og Læsernes bogpris 2017, der kåres af Berlingske og Dansk Biblioteksforening - her er Jørn Brøndal den eneste historiker i et stærkt felt af skønlitterære forfattere.

 

-Jeg er vældig glad for alt den positive opmærksomhed omkring bogen, det er et con amore-projekt, som jeg har arbejdet på i flere år og som udspringer af min interesse for spændingen mellem det sorte USA’s historie og de amerikanske friheds- og lighedsidealer. Min bog er forskning, som jeg har skrevet så godt, jeg overhovedet kunne, så er det da stort at være blandt finalisterne til to bogpriser, siger Jørn Brøndal.

 

Alle kan stemme på Årets historiske bog indtil 10. marts og Læsernes bogpris indtil 26.marts.

Se mere og stem på Årets historiske bog her

Se mere og stem på Læsernes bogpris her

 

 

 

Redaktionen afsluttet: 24.02.2017