Skip to main content

Ingeniørstuderende vandt iværksætterkonkurrence

To hold ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet vandt fredag hver sin gruppekonkurrence ved Venture Cup Startup Competition. Med æren følger en check på 25.000 kroner samt en plads ved verdensmesterskabet senere på året

En online-portal, der samler det danske cykelmarked på ét sted og et trådløst sensorsystem til overvågning af temperatur og luftfugtighed i drivhuse - det er de to iværksætterprojekter, der fredag den 19. juni sendte de ingeniørstuderede videre til vm i september i kategorierne ”Mobile & Web” og ”Product & Technology”.

Iværksætterkonkurrencen afholdes af non-profit organisationen Venture Cup, der siden 2000 har hjulpet unge iværksættere – særligt studerende – med at udvikle deres idéer og starte virksomheder.

Verdensmesterskabet

For første gang nogensinde afholdes der også et verdensmesterskab for iværksættere fra universiteter verden over. Det sker under navnet University Startup World Cup, som afholdes i Danmark den 14. - 18. september 2015.

Over 1.000.000 studerende fra mere end 3000 universiteter er inviteret til at konkurrere om 100.000 dollars i præmiepenge samt titlen som verdens bedste iværksætter blandt universitetsstuderende. De 50 finalister tilbydes desuden globale mentor-programmer og "Startup Booster"-programmer, der skal hjælpe finalisterne til succes.

I finalen vil juryen blandt andet lægge vægt på forretningsmodel, startup-potentiale og udviklingsmuligheder.

Fra SDU er følgende to hold videre til University Startup World Cup:

  • Bikematch i kategorien ”Mobile & Web”. En online-portal, der samler det danske cykelmarked på én side og dermed gør det nemmere for forbrugeren at finde den rette cykel. Samtidig fungerer den som udstillingsvindue for lokale cykelforhandlere.
  • Sensohive i kategorien ”Product & Technology”. Et firma, der producerer trådløse sensorer med et lavt strømforbrug. Sensorerne kan foretage tusindvis af målinger og kan dermed overvåge eksempelvis temperatur og luftfugtighed i drivhuse. De første grundsten til firmaet blev lagt under et projektarbejde på SDU, og i dag arbejder tre mand og to praktikanter fuldtid på projektet, der tidligere i år blev tildelt Innovationsfondens iværksætterpilotordning.

På billedet fra venstre mod højre: Tim Larsen (Sensohive), Kasper Bernhøj Harlev (Sensohive), Tobias Ejersbo (Sensohive), Brian Jakobsen (Bikematch), Rasmus Melbye (Bikematch) og Lasse Melbye (Bikematch).

For mere information kontakt

Journalist Martin Mogensen på mbom@tek.sdu.dk / tlf. 6550 7297

Redaktionen afsluttet: 22.06.2015