Skip to main content

Smooth Robotics har fået plads i Odense Robotics StartUp Hub

To virksomheder, som begge tog deres udspring fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU, afløser hinanden i Odense Robotics StartUp Hub.

KUBO er en af to robotvirksomheder, der blev optaget i Odense Robotics StartUp Hub sidste år, men som nu flyver fra reden som en solid virksomhed. Tiden i StartUp Hub’en har haft afgørende betydning for virksomhedernes udvikling.

- Jeg vil skyde på, at vi har skåret et år af vores udviklingstid ved at være del af StartUp Hub’en. Det har hjulpet os til at blive skarpe på vores strategi, forretningsmodel og markedet for vores robot, siger Tommy Lund Outzen, stifter og CEO for KUBO.

 Mens Tommy Lund Outzen læste til ingeniør på SDU, udviklede han sammen med sin medstuderende , Daniel Friis Lindegaard en lille robot, som kan lære små børn at programmere.

Smooth Robotics tager KUBOs plads

Mens Kubo flytter ud fra Odense Robotics StartUp Hubs beskyttende vinger flytter en anden SDU-baseret virksomhed ind.

Smooth Robotics hedder den anden virksomhed, som har fået plads i StartUp Hub’en det næste års tid.

Virksomheden har udviklet en ny type sensorbaseret svejseværktøj til robotter, som uden programmering kan omstilles til nye opgaver.

 

Robotten kan leveres som en mobil løsning, der er nem at flytte rundt i produktionen. Det passer perfekt til behovet hos især mindre ordreproducerende metalvirksomheder, der laver små serier og har brug for hurtig omstilling.

 

Manden bag svejserobotten og Smooth Robotics er Jens Cortsen, forsker og leder af TEK Teknologi på SDU. Smooth Robotics er ejet af Jens Cortsen, Science Ventures Denmark A/S (der er SDU´s ventureselskab) og Syddansk Innovation A/S. Jens Cortsen ser året i Startup Hub’en som et springbræt til at komme hurtigere på markedet:

 At blive del af StartUp Hub’en er vigtigt for os af tre årsager: For det første, så er det en professionel anerkendelse af vores produkt og forretningsplan, som er med til at skabe synlighed om virksomheden og åbne for et stort netværk af samarbejdspartnere, underleverandører og investorer. For det andet giver det os adgang til nogle spændende værktøjer inden for forretningsudvikling, som vi er spændte på at tage i brug – og for det tredje får vi adgang til sparring og udstyr fra robothallen på Teknologisk Institut til færdigudvikling af teknologien.

Redaktionen afsluttet: 06.04.2017