Skip to main content
Verdensmålspriser

SDU-initiativer i spil om bæredygtighedspriser

Professor Henrik Wenzel og de to ph.d.-studerende Anders Mortensen og Kasper Rasmussen fra SDU er blandt de nominerede til Odenses verdensmålspriser, som bliver uddelt i slutningen af august.

Af Andreas Brunebjerg Jørgensen, , 07-08-2019

Professor ved Center for Livscyklusstudier Henrik Wenzel er nomineret til at modtage Odenses Verdensmålspris.

Han er nomineret i hovedkategorien, mens de to ph.d.-studerende Anders Mortensen og Kasper Rasmussen fra Institut for Kemi- Bio- og Miljøteknologi har mulighed for at vinde klimaprisen.

Odenses Bæredygtighedsråd uddeler nemlig hvert år fire priser i forbindelse med FN’s verdensmål for en bæredygtighed udvikling på kloden.

Billede af Henrik Wenzel, professor på SDU

 

Bæredygtighed i hverdagen

Professor Henrik Wenzel har i mange år forsket i bæredygtige løsninger, som understøtter verdensmålene.

Han har for eksempel undersøgt, hvordan man kan omlægge energisystemer til vedvarende energi samt affaldssortering.

Samtidig er han, sammen med offentlige og private aktører, hovedansvarlig for projekter rettet mod borgere som for eksempel indsamling og genanvendelse af e-skrot. Hans forskning har derfor kastet en nominering af sig i hovedprisen.

Odenses Verdensmålspris

  • Odenses Bæredygtighedspris er blevet uddelt siden 2011, men i år har den altså skiftet navn til Odenses Verdensmålspris.
  • Den består af en hovedpris samt tre sidepriser; ungeprisen, hverdagsaktivisten og klimaprisen.
  • Der er i alt 12 nominerede, tre i hver kategori.

De to ph.d.-studerende Anders Mortensen og Kasper Rasmussens generelle indsats med at videreformidle viden om klima og et fossilfrit samfund har gjort, at de har chance for at vinde én af de tre sidepriser, nemlig klimaprisen.

Udover at informere den generelle befolkning om bæredygtighed har de også forsket i elektrobrændstoffer, som bliver fremstillet ud fra CO2 og brint.

Både til hovedprisen og til hver af de fire sidepriser er der tre nominerede.

Nyt navn og flere priser

Siden 2011 har Odenses Bæredygtighedsråd hvert år uddelt Odenses Bæredygtighedspris. Dog har prisen skiftet navn, hvor den nu for første gang hedder Odenses Verdensmålspris, og samtidig er den udvidet med tre sidepriser: Klimaprisen, Ungeprisen og Hverdagsaktivisten.

Rammen om prisen er FN’s 17 verdensmål, der indebærer social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Uddelingen finder sted torsdag den 29. august på Odense Rådhus.

Redaktionen afsluttet: 07.08.2019