Skip to main content
DA / EN

SDU ph.d.-studerende opnår fornem hæder ved EWSHM 2024

European Workshop on Structural Health Monitoring er en af de største konferencer inden for strukturel sundhedsmonitorering. Casper Aaskov Drangsfeldt fra SDU Mechanical Engineering deltog på vegne af SDU, og hans artikel blev udvalgt som en af de bedste studenterpræsentationer. Det samme gjorde sig gældende for Josep Font Morés.

Af Sune Holst, , 08-07-2024

European Workshop on Structural Health Monitoring (EWSHM 2024) blev afholdt i Potsdam fra 10. til 13. juni og tiltrak over 600 deltagere fra hele verden, der samledes for at dele de nyeste fremskridt og innovationer inden for strukturel sundhedsovervågning.

Ph.d.-studerende Casper Aaskov Drangsfeldt fra SDU Mechanical Engineering præsenterede sin forskning, "Enhancing Condition Monitoring: Operational Mode Classification for Crew Transfer Vessels", der fokuserer på at forbedre skadesdetektering i fremdriftssystemer på mandskabsoverførselsfartøjer.

”Min PhD-forskning fokuserer på at estimere tilstanden af en gearkasse i et skib, der transporterer teknikker og udstyr til offshore vindmøller, ved at analysere vibrationerne fra gearkassen. Disse skibe opererer i et krævende miljø, hvilket medfører hårdt slid, herunder på gearkassen. På samme måde som en erfaren mekaniker engang lyttede til en bils motorlyde for at vurdere dens tilstand, bruger vi nu følsomme sensorer og avancerede databehandlingsmetoder til at overvåge og detektere skader i realtid, ” forklarer Casper, og fortsætter:

”Min artikel sigter mod at udvikle en statistisk model, der kan håndtere varierende driftsforhold som skiftende omdrejninger og belastninger, så vi på sigt kan præcist forudsige gearkassens tilstand optimalt for at maksimere driftstiden uden unødvendige nedbrud.”

Hans artikel blev udvalgt som en af de bedste studenterpræsentationer og vil blive publiceret i en peer-review journal. Vinderen af den bedste studenterartikel vil blive udvalgt, når disse artikler er publiceret senere på året.

"Til min store overraskelse blev min artikel udvalgt! Det er virkelig en ære at blive anerkendt blandt alle de fantastiske artikler og præsentationer ved årets EWSHM. Desuden er det altid en fornøjelse at møde og engagere sig med forskere og kolleger, der arbejder inden for samme forskningsfelt," jubler Casper Aaskov Drangsfeldt.

Luis David Avendaño-Valencia, lektor ved SDU, deltog også i konferencen og stod i spidsen for en session om skadesdetektering sammen med David García-Cava. SDU bidrog med tre præsentationer, hvor Josep Font Morés artikel "A latent variable approach for mitigation of environmental and operational variability in vibration-based SHM - A linear approach" også blev rangeret blandt de ti bedste studenterartikler, hvilket understreger kvaliteten af forskningen ved SDU.

Redaktionen afsluttet: 08.07.2024