Skip to main content
Henning Andersen, uddannelsesdirektør på Det Tekniske Fakultet på SDU (TH), og Niels-Erik Hybholt, rektor på ZBC i Slagelse, giver hånd på aftalen. Her flankeret af holdet som skal føre aftalen ud i praksis.

Robotteknologi på skoleskemaet

Danmark har brug flere ingeniører. Derfor skal de unge blive klogere på, hvad ingeniøruddannelserne er og hvilke muligheder de giver.

Denne udfordring har Teknisk Gymnasium ZBC i Slagelse taget op. De sætter nu robotteknologi på skoleskemaet – et initiativ, som det Tekniske Fakultet bakker op om med en samarbejdsaftale.

- Visionen er, at vi skal udvikle og opbygge samarbejde og aktiviteter, der skærper elevernes opmærksomhed og styrker brobygningen til de tekniske universitetsuddannelser. Det bliver i første omgang med et særligt fokus på robotteknologi, men potentialet til mere er stort, forklarede rektor på Teknisk Gymnasium ZBC i Slagelse, Niels-Erik Hybholt, i forbindelse med underskrivelsen af aftalen. 

I praksis betyder det, at de to uddannelsesinstitutioner sammen vil udvikle undervisningsaktiviteter, hvor Teknisk Gymnasium ZBC i Slagelse kan trække på faglighed og viden fra SDU - blandt andet ved at invitere forskere og undervisere til Slagelse, mens HTX-eleverne også kan indgå i projekter på SDU.

Motiverer eleverne til ingeniørvejen

Det er ambitionen, at skolefagene skal gøres endnu mere vedkommende og undervisningen mere motiverende, så eleverne får øjnene op for fremtidsmulighederne inden for ingeniørverdenen. 

- Det er afgørende, at vi får uddannet flere ingeniører i Danmark, og derfor skal vi have øget interessen for de tekniske uddannelser. Vi skal hjælpe de unge med at blive motiverede for ingeniøruddannelserne, sagde Henning Andersen, uddannelsesdirektør på Det Tekniske Fakultet

Initiativet medfører også sidegevinster for det lokale erhvervsliv i Slagelse. Derfor deltog også direktør i Slagelse Erhvervscenter, Morten Prüsse Sørensen, ved arrangementet.

- Det er en både perspektivrig og fremsynet aftale. Hvis vi skal opretholde vores nødvendige konkurrencekraft, så er der brug for blandt andet øgede investeringer i robotteknologi, herunder også den nødvendige faglærte arbejdskraft bag. Den her aftale kan være med til at øge interessen for det tekniske og naturvidenskabelige område, og det vil på sigt kunne komme vores lokale erhvervsliv til gavn, slog han fast. 
 
Redaktionen afsluttet: 29.06.2018