Skip to main content

Rift om pladserne til it-camp

På uddannelserne Softwareingeniør og Datalogi er der under 10 procent piger. En it-camp for gymnasiepiger skal lokke flere til. Og det ser positivt ud. Campen, som afholdes den 26.-27. marts, er fuldt booket.

Af Trine Søndergaard, trinesh@sdu.dk

Pladserne blev hurtigt fyldt op, da SDU åbnede for tilmelding til it-campen. Det tyder på, at pigerne har fået øjnene op for, at der er karrieremuligheder inden for it-branchen. 

- I øjeblikket har vi på SDU under 10 % piger på uddannelserne Softwareingeniør og Datalogi. Vi holder it-camp for piger for at øge vores optag af piger på disse uddannelser, men også for generelt at sætte fokus på, at hele it-branchen har brug for mange flere talenter, siger Kasper Hallenborg, der er institutleder og uddannelseskoordinator på Software Engineering og Softwareteknologi på Det Tekniske Fakultet på SDU.  

Brug for både kvinder og mænd til it-udvikling

Og det er ikke kun it-branchen, men hele sektorer og mange virksomheder, som vil opleve ekstrem mangel på uddannede it-specialister, spår Kasper Hallenborg:

- Allerede i dag har mange virksomheder vanskeligt ved at finde højtuddannede it-folk. Det er ikke blot et spørgsmål om at kunne programmere, men også om at kunne udvikle og designe de it-systemer, vores samfund har brug for. Det er vigtigt, at systemerne bliver udviklet af både kvinder og mænd, siger Kasper Hallenborg. 

Han håber, at de 35 piger i løbet af campen vil blive inspireret til at overveje en karriere inden for it.

Samarbejde mellem to fakulteter

Det er første gang, der bliver holdt it-camp for piger på SDU, og den foregår i et samarbejde mellem Det Tekniske Fakultet og Det Naturvidenskabelige Fakultet.

It-campen består af praktiske øvelser, workshops og korte forelæsninger ved undervisere og studerende fra SDU. Deltagerne får undervisning i app- og robotprogrammering. De får indblik i algoritmer, analyse af Big Data og kunstig intelligens. Camp-deltagerne møder også færdiguddannede, som er i gang med en it-karriere. 


 
Fakta

Erhvervsstyrelsen vurderer, at Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister i 2030.

Redaktionen afsluttet: 21.03.2018