Skip to main content
DA / EN

Virksomheder og studerende blev matchet

Virksomheder og ingeniørstuderende var sat i stævne til Praktik- og projektdag på Det Tekniske Fakultet d. 30. april 2014.

Cirka 40 små og mellemstore virksomheder stod klar til at møde de mange ingeniørstuderende til fakultetets første Praktik- og projektdag. Allerede fra dørene åbnede kl. 12.30 strømmede de studerende til for at snakke med virksomhederne og høre mere om mulighederne for et kommende samarbejde.

Søger praktikanter til Egypten og Vietnam
Der var mødt virksomheder op fra mange forskellige brancher, hvilket sikrede gode chancer for at opnå det helt rigtige match.
En af de deltagende virksomheder, Orana fra Rynkeby, var på jagt efter praktikanter til deres fabrikker i udlandet:

”Vi søger dygtige medarbejdere til vores fabriker rundt i verden. Specifik er vi i dag på jagt efter praktikanter til to projekter, nemlig udvidelse af vores produktion i henholdsvis Egypten og i Vietnam,” lød det fra Vibeke Schultz (billedet), der er kommunikations- og marketingskonsulent hos Orana, der laver frugtbaseret ingredienser til fødevareindustrien som fx producerer yoghurt, juice eller kage.

”Vi har talt med flere interesserede ingeniørstuderende, som det vil være oplagt at tage kontakt til. Det er jo nogle begejstrede unge mennesker,” sagde Vibeke Schultz.

Nyt initiativ
En af initiativtagerne bag dagen er lektor Søren Jensen, der er så glad for de mange engagerede deltagere, at han forventer at gentage succesen næste år.

”Vi ønsker, at de studerende og virksomhederne møder hinanden direkte. I en sådan dialog lærer de hinanden at kende, hvilket betyder, at de på kort sigt vil kunne samarbejde om projekter og praktikophold,” sagde Søren Jensen og fortsatte:

”På længere sigt vil de udstillende virksomheder også komme naturligt ind i søgefeltet, når de studerende som færdige ingeniører skal søge job. Så undgår vi, at de køber en enkeltbillet til Århus eller København for at finde arbejde.”

For mere information kontakt
Lektor Søren Jensen på soj@iti.sdu.dk eller 6550 7513

Læs også mere på www.sdu.dk/ppdag  

Læs mere om Det Tekniske Fakultet.

Se flere billeder på Facebook

 

Redaktionen afsluttet: 01.05.2014