Skip to main content

Dekan Per Michael Johansen bliver rektor i Aalborg

Efter at have bygget Det Tekniske Fakultet op som et af landets mest anerkendte uddannelses- og forskningssteder, fortsætter dekan Per Michael Johansen som rektor for Aalborg Universitet.

Per Michael Johansen har været dekan for Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet siden 2006. Han har stået i spidsen for at bygge fakultetet op til et sted, som uddanner landets bedste ingeniører og leverer banebrydende forskningsresultater. Men fra maj forlader han Fyn for at sætte sig i rektorstolen på Aalborg Universitet.

- Gennem de seneste 7 år har vi været på en fantastisk rejse sammen. I fællesskab er vi lykkes at opbygge et teknisk fakultet, der fra sin spæde start nu er vokset til en markant national spiller på både forskning, uddannelse og samarbejde med det omgivende samfund. Jeg er stolt over det resultat, vi sammen har skabt, siger dekan Per Michael Johansen.

Ordenligt menneske med blanke sko
Per Michael Johansen er kendt som et gennemført ordentligt menneske, som altid møder op i nystrøget skjorte og blanke skosnuder. Han er en født leder, som er beslutsom og eminent til at få folk til at præstere. Men som samtidig besidder store menneskelige værdier og er god til at lytte.

Per Michael Johansen forlader et fakultet, som er i flyvende form. Økonomien er god, antallet af studerende fortsætter med at stige, og Det Tekniske Fakultet har udmærket sig som førende indenfor forskning.

I 2013 blev det Tekniske Fakultet hædret med sin første ERC Advanced Grant, som er en prestigefuld bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Derudover blev fakultetets første doktor udnævnt.

Nye eventyr venter
Dekan Per Michael Johansen efterlader sig derfor et fakultet, som er ligeså ordentligt som han selv. Men nye eventyr trækker i den gamle nordjyde, som oprindeligt stammer fra fiskerbyen Hanstholm.

- Den store danske grønlandsfarer Knud Rasmussen havde et ordsprog han brugte, når han fik udlængsel mod nye eventyr. Han sagde: ’Nu vil jeg forlade min boplads og søge mig nysyn i fremmede egne.’ Jeg vil nu søge nysyn i ’fremmede egne’, siger Per Michael Johansen.

Selvom det rettere er et gensyn med Aalborg Universitet. Det var her, han for 27 år siden sprang ud som nyuddannet civilingeniør. Derefter fulgte en kortvarig stilling som adjunkt ved Institut for Fysik. Siden tilbragte han 15 år som seniorforsker, programleder og forskningsprofessor på Forskningscenter Risø. I 2005 blev han direktør for Svendborg International Maritime Academy. Inden han for syv år siden blev dekan på Syddansk Universitet.

- Jeg er også glad og stolt over at have fået lov til at være dekan for Det Tekniske Fakultet gennem de seneste syv år, og jeg vil fortsat holde et vågent øje med udviklingen på SDU og TEK i de kommende år, siger Per Michael Johansen. 

 

Redaktionen afsluttet: 20.12.2013