Skip to main content
DA / EN

Peder Thusgaard Ruhoff i ledelsen i nydannet organisation

Det Tekniske Fakultet er repræsenteret i bestyrelsen i ny organisation, som skal styrke mulighederne for at indsamle, behandle og beregne data i dansk forskning.

Den nydannede organisation kaldet Danish e-Infrastructure Cooperation er blevet til ved en fusion mellem Forskningsnettet og Dansk Center for Scientific Computing. Fusionen skal skabe en organisation, der sikrer, at dansk e-science – som er forskning, der foregår via netværk, computere og datalagring – lever op til internationale standarder.

Stærk på teknologi og kompetencer
Forskningsnettet leverer højkapacitets internetforbindelser til universiteter og forskningsinstitutioner, og Dansk Center for Scientific Computing står for levering af regnekraft og datalagring til danske forskergrupper. Sammen giver det en organisation, der kan stille den nødvendige teknologi og de nødvendige kompetencer til rådighed i dansk e-science.

Institutleder Peder Thusgaard Ruhoff (billedet) fra Institut for Teknologi og Innovation er udpeget til bestyrelsen i Danish e-Infrastructure Cooperation, der blandt andet også har repræsentanter fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet.

For mere information
Peder Thusgaard Ruhoff, mob. 6011 2373 og e-mail ptr@iti.sdu.dk  

Redaktionen afsluttet: 01.06.2012