Skip to main content

Holger Beck Nielsen inspirerede til networkING 2012

Gensynsglæde, faglig snak og genopfriskning af gamle minder var på dagsordenen, da Det Tekniske Fakultet d. 22. september 2012 afholdte årets NetworkING-arrangement.

”Det er altid en fornøjelse, når vores tidligere studerende har lyst til at vende tilbage for et gensyn. Særlig flot er det, at vi både kan fejre 50, 30, 25, 10 og 5 års jubilarer på denne efterårsdag,” lød det indledningsvist fra dekan Per Michael Johansen.

Studenterboom gennem tiden
I sin festtale skitserede dekanen et udpluk af den udvikling, Det Tekniske Fakultet (tidligere Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum) har gennemgået de sidste 50 år. Siden 1965 er antallet af studerende blevet fordoblet, og gennem de sidste fem år har studentermassen boomet: Søgningen mod diplomingeniør-uddannelserne er steget med 21%, mens civilingeniøruddannelserne er steget med 246%.

”Vi stræber efter at uddanne ingeniører, der har en høj faglighed baseret på stærke ingeniørmæssige kompetencer samtidig med, at de skal kunne tænke mennesket ind i helheden. De skal kunne udvikle og skabe produkter, lede de mennesker, der skal håndtere produkterne og forstå de brugere, der i sidste ende skal købe dem.”

Sådan lød det fra dekanen, inden han gav ordet videre til den berømte fysiker Holger Beck Nielsen, der gik på med et oplæg om jagten på de grundlæggende naturlove – herunder bl.a. om den nylig fundne Higgs partikel.

Ingeniørstudiet er sjovt og udfordrende
Efter frokost fortalte Fysik og Teknologi-studerende Christian Buhl Sørensen om, hvordan det er at læse til ingeniør i dag:

”Jeg kommer ikke sovende til noget. Det er hårdt arbejde. Men samtidig skal det også være sjovt. Jeg elsker det, jeg gør, og det er en væsentlig drivkraft!” sagde han til de fremmødte ingeniører.

Han fremhævede, at selvom meget har ændret sig gennem tiden, er visse ting stadig det samme:

”Miljøet her er især mærket af fakultetets størrelse. Der er aldrig langt fra et spørgsmål til et svar, og man kan altid gå til en underviser. Det håber jeg, at I kan genkende fra jeres tid her.”

Musik, oplæg og networking
Resten af dagen bød på masser af mulighed for at snakke med de gamle holdkammerater, undervisere og andre ingeniører, mens fakultetet var vært ved musik og frokost.

Fremover vil networkING blive afholdt hvert andet år.

Se flere billeder på facebook.

For mere information kontakt
Ledelsessekretær Gitte Storgaard Klausen på gik@tek.sdu.dk / tlf. 6550 7303

Redaktionen afsluttet: 24.09.2012