Skip to main content
DA / EN

Konference: ”Think Ahead. Act Together.”

Til efteråret markerer den dansk/tyske grænseregion sig for alvor som et knudepunkt for løsninger, der skal bane vejen til klimaneutral udvikling.

Det sker med konferencen “100% Climate Neutrality – solutions for crossing borders” den 6. – 8. oktober 2015 i Sønderborg forud for COP21 i Paris senere på året.

Sønderborg har en målsætning om CO2-neutral vækst i 2029, og Flensborg vil komme efter i 2050. På konferencen, der er arrangeret af samarbejdspartnere på begge sider af grænsen, kommer der konkrete eksempler på, hvordan overgangen til klimaneutralitet kan blive til realitet og hvordan disse ambitiøse mål kan nås.

G7-topmødet

Verdens ledere er netop blevet enige om at begrænse temperaturstigningen til under 2°C over de næste 35 år. Det skete under mottoet ”Think Ahead. Act Together.” på G7-topmødet tidligere på måneden. Politikerne vil tilslutte sig og vedtage bindende regler, der skal sikre en reduktion af CO2-udviklingen i hele verden og dermed støtte en bæredygtig udvikling. Hvis politikernes mål til klimabeskyttelse skal nås, vil det kræve en massiv reduktion af CO2-udledningen i energiproduktionen. Der skal skrues op for energieffektivitet, og der skal ske en overgang til vedvarende energikilder.

Grænseregionens ambition om CO2-neutral vækst i Sønderborg i 2029 og sidenhen i Flensborg overstiger G7-landenes intentioner, og de to kommuner har allerede igangsat en bred række af aktiviteter for at sikre klimaneutralitet – initiativer som vil blive demonstreret på konferencen.

COP21

G7-mødet i juni var blot et i en række af aktiviteter, der leder frem mod FN’s COP21-møde i Paris til december. COP21 vil endnu engang rette verdens fokus mod det presserende behov for en ændring af klimapolitikken – ændringer der vil nyde godt af forløber-arrangementer, der skal være med til at rykke ved opfattelsen hos industri, beslutningstagere og borgere.

Energimæssige aspekter og energieffektivitet er blandt de emner, som kommunerne, erhvervslivet og forskere vil præsentere og diskutere på vores konference, som er den første danske af en række årlige konferencer om 100 % klimaneutralitet og 100 % vedvarende energi, der på skift vil blive afholdt på Syddansk Universitet i Sønderborg (ulige år) og på Europa Universität Flensburg (lige år).

Bag konferencen står følgende lokale samarbejdspartnere: Syddansk Universitet, ProjectZero Sønderborg, Europa-Universität Flensburg, Flensburg University of Applied Sciences og Klimapakt Flensburg.
Think ahead and act together: Et mantra der vækkes til live i den dansk/tyske grænseregion.
Prof. Dr. Hohmeyer, Prof. Dr. Ludewig, Prof. Dr. Rubahn

For mere information kontakt:

Dr. Katharina Rubahn, organisator, Syddansk Universitet, kru@tek.sdu.dk, +45 6550 1224

Redaktionen afsluttet: 26.06.2015