Skip to main content

Kører ræs uden at forurene

De ingeniørstuderende fra TEK har udviklet en el-racerbil, som de nu skal køre ræs i på Formel 1-banen Hockenheim i Tyskland.

I dag drager SDU Vikings Racing Team af sted til Hockenheim i Tyskland, hvor de skal køre væddeløb mod andre hold af universitetsstuderende fra hele verden.
De studerende håber at vise, at elbiler sagtens kan køre hurtigt uden at forurene.

Hurtig som en Porche
El-bilen kører med en topfart på omkring 140-150 km/t, og den accelerer fra 0-100 km/t på cirka 3,5 sekunder – Det er lige så hurtigt som en Porsche eller en hurtig motorcykel.

De studerende kører ræs i en elbil, fordi elbilen eller hybrid-bilen i fremtiden vil erstatte en del af benzin og diesel-drevne biler. Derfor er det vigtigt for TEK at klæde de studerende på til at kende den nyeste teknologi, der ligger bag, så de er rustet til fremtiden.

Sjovt og lærerigt
De ca. 20 studerende har arbejdet dag og nat på at udvikle el-racerbilen. De har det sjovt, og det motiverer dem til at arbejde sammen om at skabe et produkt. Det forbereder dem på den hverdag, de møder i industrien, når de er færdiguddannede ingeniører.

”Når jeg taler med folk i industrien, så er de meget begejstrede over projektet med at designe og skabe en bil fra bunden. Det er et seriøst uddannelsesprojekt, hvor de studerende tvinges til at samarbejde om at skabe et kompliceret produkt. De har det sjovt, mens de lærer en masse,” siger lektor Karsten Holm Andersen, som står for projektet.

Han tilføjer, at de studerende samtidig lærer at disponere deres tid, fordi bilen skal være færdig til de enkelte racerløb. De har allerede kørt ræs på Formel 1 banen Silverstone i England, men nu er de helt klar til at give bilen max gas på Hockenheim-banen den 1. august.

Se mere om SDU Vikings Racing Team på facebook.

For mere information kontakt
Lektor Karsten Holm Andersen på tlf. 2440 8650

Om bilen og konkurrencen:
Fakta: Løbet er 22 kilometer langt. Bilen lades op i stikkontakt, inden den kører.
Bilens vægt 215 kilo.
Tophastighed: 150 km/t
Stor fokus på sikkerhed. Køreren skal f.eks. kunne forlade bilen på under 5 sekunder.

Formula Student er den største internationale design konkurrence af sin slags i verden. Over 400 hold af universitetsstuderende over hele verden deltager i konkurrencen ved at designe, bygge og køre væddeløb i deres helt egen racerbil. Hold konkurrerer på én eller flere af de 8 arrangementer, der afholdes i hele verden på racerbaner som Silverstone, Hockenheim og California Speedway.

Redaktionen afsluttet: 29.07.2013