Skip to main content

Første skridt er taget til forskningsmæssigt fyrtårn

Minister, rektor og dekan var samlet for at tage første spadestik til et nyt Teknisk Fakultet i verdensklasse.

Arkitektonisk perle, forskningsmæssigt fyrtårn og byggeri i verdensklasse. Superlativerne stod i kø, da det første spadestik mandag blev taget til Det Tekniske Fakultets nye bygninger. Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard, rektor Jens Oddershede, dekan Per Michael Johansen og Carsten Jarlov, direktør for Bygningsstyrelsen tog det første spadestik til det byggeri, som om to år skal huse fremtidens ingeniørstuderende og forskere.

I strålende solskin fik Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard som den første skovlen under jorden.
- Det er et imperiebyggeri, som er kineserne værdigt. Det bliver et fyrtårn for innovation og udvikling, sagde ministeren med et smil på læben.

Ingeniører får topmoderne faciliteter
Dekan Per Michael Johansen var tydeligt stolt over at tage de første spadestik til det, som om to år skal give de ingeniørstuderende de mest moderne rammer for deres studietid.

- Denne begivenhed er måske kun et lille stik i jorden, men det symboliserer et stort skridt for Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet, sagde dekan Per Michael Johansen.

Med det nye byggeri rykker Det Tekniske Fakultet frem i absolut verdensklasse. Cirka 2200 ingeniørstuderende kommer til at boltre sig i et moderne videnscenter på 19.000 kvadratmeter. De studerendes kreativitet og virkelyst får de bedste betingelser i moderne projektrum og værksteder. Den arkitektoniske perle kommer blandt andet til at indeholde et treetagers pilotlaboratorium til kemiteknik og et toetagers robotlaboratorium.

De studerende jubler
En af dem, som glæder sig allermest til at sætte benene i de nye bygninger er formand for Syddanske Ingeniørstuderendes Fællesråd, Jacob Bom Madsen, som var mødt op for at se det første spadestik blive taget.

- Vi glæder os rigtig meget til at blive en del af det nye campus, sagde Jacob Bom Madsen. I dag er der to kilometer mellem Det Tekniske Fakultet og det øvrige universitets bygninger. De nye bygninger ligger sammen med det øvrige universitet og Jacob Bom Madsen er begejstret over at blive en del af det sprudlende studieliv på universitetet.

- To kilometers afstand er mentalt langt. Nu bliver vi en naturlig del af det store videnscenter og kan samarbejde tværfagligt med de andre studerende.

Vindmøller på parkeringspladsen
Det Tekniske Fakultets nye bygninger bliver et byggeri i lavenergiklasse 1. Det betyder blandt andet, at der er ca. 700 kvadratmeter solceller på taget. Samtidig er der fokus på godt indeklima og brug af materialer, der sikrer mindst mulig miljøbelastning.
- Jeg er stolt over, at vi er endt ud med en lavenergiklasse 1 bygning med solceller på taget.

I det hele taget er jeg rigtig godt tilfreds med det resultat, vi er nået frem til. Vi får en bygning, der afspejler højteknologi, fællesskab og lys. rammer, der passer til vores moderne og fremadskuende tekniske fakultet, sagde dekan Per Michael Johansen.

Udover solceller på taget arbejdes der også på at få små byvindmøller installeret på parkeringspladsen, som også kan bidrage til det nye fakultets energiforbrug.

På øverste billede ses (fra venstre mod højre): Dekan Per Michael Johansen fra Det Tekniske Fakultet, rektor Jens Oddershede fra SDU, Klima-, Energi-, og Bygningsminister Martin Lidegaard og Carsten Jarlov, direktør for Bygningsstyrelsen.

For mere information kontakt
Udviklingskonsulent Mogens Brabech på tlf. 6550 7310 eller mbra@tek.sdu.dk  Nyt TEK

Det nye Tekniske Fakultet er designet af Arkitektfirmaet C. F. Møller. Den 14 meter høje og 19.000 kvadratmeter store bygning får et flot og funktionelt design.

Redaktionen afsluttet: 05.03.2013