Skip to main content
DA / EN

Forskningens Døgn: Droner, ølbrygning og science show

På lørdag d. 25. april inviterer TEK til Forskningens Døgn på Campusvej i Odense, hvor du bl.a. kan prøve at flyve med droner, komme tæt på ølbrygning (med smagsprøver) og se et live science show. Der er også mulighed for at blive ingeniørstuderende for en dag.

Dronerne sværmer omkring os, men de er ikke bare et bevinget legetøj. De kan også bruges til forskning, og det kan du lære mere om til Forskningens døgn. På Campustorvet bliver dronerne demonstreret live, og du kan få lov at se og røre droner i mange forskellige størrelser - og hvis du er heldig - prøve at flyve med én.

Ølbrygning og Science Show
Historisk set ligger der meget forskning gemt i øllet, og man finder stadig nye måder at brygge på. Forskere og studerende inviterer indenfor til en forklaring af, hvordan kemi, biologi og teknologi spiller sammen i ølbrygningen. Du kan se nærmere på noget af udstyret til ølbrygning, dufte til råvarerne og smage på lidt godt øl.

Den står på bølgende flammer, magnetiske geværer og spændende elektriske forsøg, når de studerende laver deres science show live. Her får du fx et indblik i, hvordan fysiske og kemiske begreber som termodynamik, statisk elektricitet, bølgefysik og elektromagnetisme virker.

Eldrevet racerbil og træningsrobot
Du kan komme helt tæt på en ægte racerbil med elmotor, som ingeniørstuderende har bygget og bruger til racerløb mod andre universiteter. Grib chancen for at få et kig under kølerhjelmen, lære hvordan man gør en racerbil endnu hurtigere eller få taget et billede i bilen.

Brug også muligheden for at danse med en robot, som i fremtiden skal kunne samarbejde med mennesker. Du kan bidrage til udviklingen ved at prøve vores træningsrobot og lade forskerne filme dine bevægelser, så de kan lave en robot, der samarbejder med mennesker.

Studerende for en dag
Har du lyst til at prøve at blive ingeniørstuderende for en dag, har du muligheden d. 25. april fra kl. 12-15. Her møder du de ingeniørstuderende, hører mere om den uddannelse, du er interesseret i og får en rundvisning i det nye Tekniske Fakultet. Tilmeld dig her.

Forskningens Døgn 2015 
Tid og sted: Lørdag den 25. april kl. 10:00-16:00 på Campusvej i Odense

For mere information kontakt
Journalist Jeppe Wojcik på jwo@tek.sdu.dk / 9350 7060

Redaktionen afsluttet: 22.04.2015