Skip to main content

Prøv den nyeste velfærdsteknologi til Forskningens Døgn

Fredag den 20. og lørdag den 21. april kan alle interesserede blive klogere på – og afprøve – velfærdsteknologi, når ingeniører og fysioterapeuter viser noget af den nyeste teknologi til bl.a. genoptræning.

Mange af os kender det: Det kan være svært at blive ved at motivere sig selv til at træne rigtigt og regelmæssigt. I den kommende weekend kan du besøge teltet på Flakhaven i Odense, hvor du kan se, hvordan teknologien giver en hjælpende hånd til din (genop-)træning.

Her præsenterer ingeniører og fysioterapeuter nemlig deres intelligente stabilizerpude og træningsmaskine, som gør træningen både sjov og effektiv vha. teknologi som smartphones og sensorer.

Træning bliver intelligent og målrettet
Stabilizerpuden, der genoptræner nakken, og den tilhørende smartphone-applikation er konkrete eksempler på, hvordan teknologien kan hjælpe fysioterapeuter til at sikre, at patienter udfører deres øvelser korrekt. Det fungerer ved, at træningsdata bliver sendt til fysioterapeuten samtidig med, at patienten udfører sine øvelser i hjemmet.

På træningsmaskinen har ingeniørerne udskiftet de gammeldags vægte med servomotorer fra robotter, så maskinen kan programmeres efter den enkeltes behov. Det gør træning og genoptræning målrettet og effektiv samtidig med, at det sparer ressourcer.

Oplev på egen krop
Prøv de forskellige intelligente træningsredskaber og se dine træningsresultater på din smartphone og på en skærm. Du kan også få en snak med studerende fra Idræt og Biomekanik om, hvorfor det er vigtigt, at du træner din krop, og hvor stor en rolle motivation spiller, når du skal genoptræne efter en skade eller ulykke.

Billedtekst: Kom til Forskningens Døgn og prøv kræfter med de intelligente træningsmaskiner, se dine resultater og få en snak med forskere og studerende.

Forskningens Døgn på Flakhaven i Odense
Fredag d. 20. april kl. 13-18
Lørdag d. 21. april kl. 10-15

Læs mere om Forskningens Døgn på Syddansk Universitet og uddannelsen i Velfærdsteknologi.

Stabilizerpuden og smartphone-applikationen er udviklet i et samarbejde mellem ingeniører fra Syddansk Universitet og fysioterapeuter fra University College Lillebælt.

For mere information kontakt
Dorte Frølund Kromann: tlf. 6550 7522 / mob. 2466 6864

Redaktionen afsluttet: 16.04.2012