Skip to main content
DA / EN

Dimissionsfest: Joblivet frister forude

84 nyuddannede ingeniører og teknisk diplomuddannede fik overrakt diplomer til dimissionsfesten på Det Tekniske Fakultet d. 28. juni 2014.

Blitz fra kamera og småsnak blandede sig med latter og babygråd fra (måske) næste generation af ingeniørstuderende, da sommerens nyuddannede ingeniører var midtpunkt på TEK. Dimittender og gæster fejrede, at en studietid med hårdt slid, fællesskab, stress og sjove stunder kulminerede.

”Ingeniører er opdagelsesrejsende udrustet med høje kompetencer og nysgerrighed. I opdager nye muligheder og sætter dem på det teknologiske verdenskort,” lød det fra uddannelsesdirektør Henning Andersen. Han fortsatte:

”Vi har behov for denne udvikling, I som ingeniører bidrager til. En ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at når en virksomhed ansætter 100 ingeniør, følger 1300 andre stillinger med i kølvandet. Så I skaber vækst!”

Flere jobs på markedet
Henning Andersen pegede på, at jobmarkedet ser stadig lysere ud:

”Jeg læste i går, at Ingeniørarbejdsmarkedet åbner for ny jobfest, og vi hører generelt, at det er lettere for vores ingeniører at få job. Så det er godt nyt, selvom jeg ved, at I som nyuddannede skal kæmpe hårdere for jeres første stilling.”

En af de heldige dimittender, der glæder sig til at starte i nyt job efter sommerferien, er civilingeniør i Kemi, Bo Kjærsgaard (billedet):
”Jeg er netop blevet ansat hos Novo Nordisk, hvor jeg skal stå for rensning af fermenter, der er en reaktor, hvor man dyrker organismer i,” siger Bo Kjærsgaard. Han drømmer om en karriere som specialist hos Novo Nordisk.

Civilingeniør i Product Development and Innovation, Gulshan Din, er i fuld sving med at søge job: ”Jeg søger ret bredt og vil gerne arbejde med performance management i en kvalitetsafdeling. Jeg skrev speciale om emnet for Arla og synes, det er utrolig spændende, siger Gulshan Din, der allerede har været til to samtaler.

Dimittendtale med peptalk
Også Jakob Rohbock Kronberg, der stod for dimittendtalen, satte fokus på, at en spændende fremtid med masser af læring og muligheder venter forude.

”Bare rolig. Vi skal nok få job. Selv blev jeg utrolig glad, da jeg kom hjem efter min sidste eksamen og så, at iværksætter og stifter af Jubii, Martin Thorborg, havde skrevet på Facebook: ’Bliv ingeniør, der er brug for jer!'”

Se flere billeder på Facebook.

Læs også mere om Det Tekniske Fakultets alumnenetværk networkING.

For mere information kontakt
Gitte Klausen på gik@tek.sdu.dk / tlf. 6550 7303

Læs mere om Det Tekniske Fakultet.

 

Redaktionen afsluttet: 28.06.2014